Bygger Granåsen idrettspark med spesialkompetanse

Å bygge hoppbakker og skiarena gjøres ikke hvert år hverken i Norge eller utland. NCC har derfor satt sammen omhyggelig utvalgte UE-er og spesialister som sikrer kvalitet hele veien når Trondheims hovedarena for vinteridrett nå oppgraderes.

Selv for NCC som en av Nordens ledende byggentreprenører med erfaring innen de fleste byggfagdisipliner, er oppgraderingen av Granåsen idrettspark i Trondheim likevel spesiell, forteller anleggsleder Inge Ytterhus i NCC (bildet).

– Dette er ingen «vanlig» byggeplass, her pågår nå en rekke samtidige byggaktiviteter, og dette er et bygg- og anleggsprosjekt som er ekstra spennende å ta tak i. Som hovedentreprenør har vi derfor satt sammen et håndplukket lag bestående av erfarne aktører som har gjort dette før, forteller Ytterhus som har lang fartstid i bransjen.

 

  • NCCs prosjekt omfatter blant annet utvidelse av ovarenn i storbakken, nytt ovarenn i normalbakken, utbedring og ombygging av unnarenn i begge bakkene, ny skiskytterarena, ny skibro, nytt dommerbygg, nye trenertribuner, nytt arenabygg med skytehall integrert i tribunene, ny stolheis, samt sikring av skråninger, drenering og adkomstveier.

  • Et solid lag av fagekspertise er hentet inn for byggingen av skiarenaen.

  • Etter oppstarten i vår ble de gamle bakkene og bygg revet først, og i disse dager pågår grunnarbeider, graving og fundamentering, VA og el-arbeid.

  • Anleggsleder Inge Ytterhus

  • De første hoppkonkurransene skal kunne arrangeres vintersesongen 2022-23. Sommeren 2023 skal anlegget overleveres Trondheim kommune, i god tid før Ski-VM i Trondheim i 2025. Illustrasjon: Asplan Viak