Skiftet til rød asfaltproduksjon

NCC Asfalt skiftet forrige fredag om fra svart til rød asfaltproduksjon i Trondheim. Det var tid for legging av rød asfalt på noen av byens sykkelveier.

Det er andre året på rad at NCC Industry gjennomfører en dag med rød asfaltproduksjon i Trondheim.

- Det er ikke snakk om det store volumet av rød asfalt. Derfor samler vi opp til en dag med rød produksjon og legging av asfalt på sykkelveiene for Trondheim kommune, sier distriktssjef Emil Olufsen i NCC Industry.

Røde, godt markerte sykkelfelt begynner å bli mer og mer vanlig i bybildet i både Trondheim og andre byer rundt om i landet. Det ble i Trondheim lagt rød asfalt i Lillegårdsbakken og Erling Skakkes gate, som en del av kontrakten NCC har med Trondheim Bydrift. Totalt ble det lagt 320 tonn med rød asfalt den dagen. 13 personer pluss transportører var involvert i arbeidet.

Det er andre året NCC gjennomfører produksjon av rød asfalt ved asfaltfabrikken på Lia rett utenfor Trondheim. Tidligere har NCC lagt rød støpeasfalt på blant annet sykkelfelt, men de siste to årene er det tradisjonell asfalt med blank bitumen, tilsatt jerndioksid for rødfarge, som er blitt lagt på sykkelveiene i Trondheim.

- Vi er ferdig med årets legging av farget asfalt. Nå er vi tilbake til normal svart asfalt. Det er en kostbar prosess å rengjøre fabrikken og utleggerutstyret, slik at vi er nødt til å avgrense til en dags produksjon og legging, forklarer Emil Olufsen.

Se flere bilder fra leggingen av rød asfalt på sykkelveier i Trondheim i bildekarusellen under

Emil Bjørkly Olufsen

Operation Manager, Trøndelag, NCC Industry

Tor Heimdahl

Manager, Media Relations Norway, NCC Group