NCC bygger klatretårn i Trondheim

NCC skal på oppdrag for R. Kjeldsberg AS bygge klatretårn i Sluppenveien 11-13 i Trondheim. Arbeidet starter opp i midten av januar og skal etter planen stå ferdig i løpet av sensommeren/høsten.

Illustrasjon: Hus Arkitekter AS

Det 17 meter høye Tårn 13 i Sluppenveien vil bli en spennende utvidelse av dagens klatresenter. Planene ble nylig godkjent av Trondheim kommune.

R. Kjeldsberg AS har i samråd med HUS Arkitekter utarbeidet et forprosjekt for klatrehallen som skal bygges på Sluppen. Arkitekten er videre engasjert av NCC i samspill og videre detaljprosjektering.

-Vi er svært godt fornøyd med at planene for klatretårn nå kan settes ut i livet. Utvidelse av tilbudet til Grip Klatring på Sluppen er en del av prosessen med å utvikle bylivet på Sluppen, sier prosjektsjef Ida Stokkan, i eiendomsselskapet R. Kjeldsberg AS.

Det er R. Kjeldsberg som eier bygget, og ombygging av det gamle lagerbygget er ett av flere grep R. Kjeldsberg AS for å gjøre Sluppen til en mer levende bydel.

R Kjeldsberg AS, Hus Arkitekter og NCC har siden i midten av oktober gjennomført en samspillsfase med tilhørende prosjektering, hvor optimalisering av bygget er jobbet frem. Nå ser prosjektleder Terje Løvseth frem til å starte opp selve byggearbeidet.

-NCC har i samspills- og prosjekteringsfasen fått brukt sin erfaring og kompetanse til å forberede byggingen av et klatretårn samtidig som det er drift i bygget. Noe prosjektering gjenstår, men oppstart bygging går som planlagt og vi synes dette er et spennende prosjekt å ta fatt på, sier Terje Løvseth.

Klatretårnet bygges inn i det eksisterende bygget og blir dermed en integrert del av bygningsmassen.

Med leietakere i deler av bygget har det vært en komplisert oppgave å finne gode løsninger som sikrer god fremdrift i prosjektet og samtidig ivareta leietakere og ikke minst sikkerheten for personer i området.

-Vi er klare for å starte byggingen og ser frem til å ønske klatrere velkommen til Tårn 13 til høsten 2022, avslutter prosjektleder Terje Løvseth.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:
Terje Løvseth, prosjektleder NCC Building, t. 928 07 718
Ida Stokkan, prosjektsjef R. Kjeldsberg AS, t. 970 14 722
Kjell Bertelsen, arkitekt Hus Arkitekter AS, t. 918 23 534

Tor Heimdahl

Manager, Media Relations Norway, NCC Group