Manglerud bad og aktivitetshus, Oslo

NCC Building har sammen med Oslobygg KF og Asplan Viak utviklet og bygget Oslo kommunes første nye bad- og svømmeanlegg på 35 år. Byggeprosjektet ble godkjent i Oslo bystyre desember 2018, og ble utført som totalentreprise med samspill gjennom 2 faser. Totalt er det bygget 6.300 kvadratmeter fordelt over tre etasjer. Manglerud Bad og Aktivitetshus ble bygget fossilfritt, og ble overlevert til byggherre september 2022.

- NCC er spesialister på å bygge bad, så det er kjempehyggelig at det er de som sitter her i dag. Vi har valgt samspill som kontraktsform fordi det er best for kvaliteten og kostnaden sett i et livssyklusperspektiv, sier prosjektleder i Undervisningsbygg, Per Morten Kals.

Manglerud Bad og aktivitetshus er bygget rett ved Manglerud skole og fungerer som en erstatning for det gamle badet på skolen. Det nye bygget er på 6.300 kvadratmeter fordelt over tre etasjer. Badet har tre bassenger – et hovedbasseng på 25 meter, et varmt opplærings- og behandlingsbasseng på 12,5 meter og et stort familiebasseng på 60 kvadratmeter. Badeanlegget har også vannsklie, stup på 1,3 og 5 meter, boblebad, badstue, kafe, tiskuerplasser og garderobeanlegg inkludert to universelt utformede familiegarderober. Manglerud ungdomshus og Oslo musikk/kulturskole skal samlokaliseres med det nye badet.

Arbeidet med fase 1 startet sommeren 2018, bygget ble ferdigstilt og overlevert til OsloBygg KF september 2022.

Fossilfri byggeplass for Oslo kommune

Både NCC Building og Oslobygg KF har hatt høye miljøambisjoner for Manglerud Bad og Aktivitetshus. Byggeprosessen har vært fossilfritt, som innebærer strengekrav. Badeanlegget er bygget etter passivhus-standard.

Manglerud bad og aktivitetshus

Terje Stachnik Hansen

Head of Communication Norway