Manglerud bad og aktivitetshus, Oslo

NCC Building skal sammen med Undervisningsbygg KF og Asplan Viak utvikle og bygge Oslo kommunes første nye bad- og svømmeanlegg på 35 år. Manglerud Bad og Aktivitetshus planlegges å bygges fossilfritt og er tenkt, etter godkjent behandling i Oslo bystyre desember 2018, utført som en totalentreprise med samspill gjennom to faser. Badeanlegget blir på 6 300 kvadratmeter fordelt på tre etasjer.

- NCC er spesialister på å bygge bad, så det er kjempehyggelig at det er de som sitter her i dag. Vi har valgt samspill som kontraktsform fordi det er best for kvaliteten og kostnaden sett i et livssyklusperspektiv, sier prosjektleder i Undervisningsbygg, Per Morten Kals.

Manglerud bad og aktivitetshus skal bygges rett ved Manglerud skole og er en erstatning for det gamle badet på skolen. Det nye bygget vil være på 6.300 kvadratmeter fordelt på over tre etasjer. Badeanlegget skal ha tre bassenger – et hovedbasseng på 25 meter, et varmt opplærings- og behandlingsbasseng på 12,5 meter og et stort familiebasseng på 60 kvadratmeter. Badeanlegget skal også ha vannsklie, stup på 1, 3 og 5 meter, boblebad, badstue, kafé, tilskuerplasser og garderobeanlegg inkludert to universelt utformede familiegarderober. Manglerud ungdomshus og Oslo musikk/kulturskole er planlagt samlokalisert med det nye badet.

Arbeidet med den første fasen starter sommeren 2018. Åpning av Manglerud bad og aktivitetshus blir 23. september 2022.

Fossilfri byggeplass for Oslo kommune

Både NCC Building og Undervisningsbygg har ambisjoner om at Manglerud Bad og Aktivitetshus bygges fossilfritt som innebærer strenge krav. I tillegg vil badeanlegget bygges etter passivhus-standard.

Manglerud bad og aktivitetshus

Terje Stachnik Hansen

Head of Communication Norway

Gunnar Svein Ulvestad

Konseptansvarlig Badeanlegg, Samspill, NCC Building Nordics