Sverresborg, Trondheim

NCC Construction har inngått avtale med Sverresborg Eiendom om bygging av butikksenter og 22 leiligheter for NorgesGruppen Eiendom Midt-Norge. Bygget oppføres i en delt totalentreprise og skal stå ferdig i oktober 2016. Kontrakten er på MNOK 104.

 

Sverresborg butikksenter vil bestå av butikk, parkering og næringslokaler, og i etasjene over skal det bygges 22 moderne leiligheter. Bygget planlegges oppført i fire etasjer med underliggende parkeringskjellere. Samlet areal er på ca. 8570 kvadratmeter.

22 boliger

Det nye butikksenteret blir liggende ved Byåsen i Trondheim, og Meny er største leietaker. Leilighetene er delt i tre blokker på to og tre etasjer, og får en stor felles takhage som både beboere og nabolaget kan benytte.

I boligdelen, som har fått prosjektnavnet Kong Sverre, er det blitt plass til 22 leiligheter, og det har ikke vært problemer med å selge disse.

Det henger ikke minst sammen med at nybygget ligger i et område som burde være meget attraktivt. Kort vei til sentrum, kort vei til Bymarka og med det store friluftsområdet Sverresborg museum som nærmeste nabo. For ikke å glemme at leilighetene gir en flott utsikt både over byen og Trondheimsfjorden.

Passivhuskvaliteter

Leilighetene er fordelt på tre bygg som gir få leiligheter i hver oppgang. Oppgangene har heis og et rolig og oversiktlig bomiljø. De har kvaliteter som skiller den fra en standard leilighet med blant annet en takhøyde på cirka 2,6 meter, vannbåren varme via radiatorer montert på vegg og store vindusflater med trelags glass. Disse vinduene fører til en u-verdi som gir leiligheten passivhuskvaliteter, med svært lavt varmetap.

Det er lagt vekt på at leiligheten skal ha praktiske løsninger med romslige oppholdsrom. Leiligheten har tre soverom og to bad, der det ene badet er tilknyttet hovedsoverommet. Det er to terrasser, en på hver sin side av leiligheten.

Bygningskroppen

Selve bygget er oppført med et bæresystem av stål og betong. Yttervegger over terreng leveres som isolerte vegger med tre- og platefasade. Bærende vegger mellom leiligheter utføres i betong/tre. Innvendige lettvegger leveres med gipsplatekledning. Etasjeskillere leveres som en betongkonstruksjon. Takkonstruksjoner utføres i tre/betong, med isolasjon og membrantekking.

Strenge miljøkrav

Under byggingen vil byggeplassen følge NCCs eget konsept ”Bærekraftg Byggeplass”, som setter strengere krav enn myndighetenes egne, til for eksempel energibruk og avfallshåndtering.

Lars Petter Gamlem
Lars Petter Gamlem

Head of Operations, Trondheim, NCC Building Norge, NCC Building Nordics