Røykenbadet, Røyken

NCC har bygget Røykenbadet på rekordtid. Røyken kommunes nye svømmehall og helsehus på Bråset, ble onsdag 30. november signert over til byggherren.

Den nye og moderne svømmehallen består av tre etasjer med en fasade kledd i Røyken-granitt. Bygget har et totalt areal på omtrent 8350 kvadratmeter og har en verdi på 232 millioner kroner.

Røykenbadet er et totalentrepriseprosjekt NCC har vunnet i konkurranse med andre større entreprenører for Røyken kommune. Kontrakten ble skrevet i juni 2015 og grunnarbeider startet i aug. 2015. Badet er finansiert av kommunene Røyken og Hurum (5%) i felleskap. Svømmehallen utgjør stor del av kommunen sitt splitter nye bygg på ca. 8.500m2.

Et av Norges mest fremtidsrettede helsehus

Ved siden av selve svømmehallen og garderober med tekniske rom og andre driftsrelaterte arealer rommer bygget helsedel med bredt tilbud til kommunen sine innbyggere(tannlege, legekontor, naprapat, fysioterapeut, frisør). I 3. etg. er det eget treningssenter, klatre- og buldre rom over hele tre plan og kiosk/kaffe i inngangspartiet. Med andre ord er bygget et konsept bygg hvor de ulike delene i bygget er avhengig og drar nytte av hverandre og som gjør at man håper at bygget vil i lang tid tjene Røyken, Hurums og omkringliggende kommuner. Helse og velvære har lenge vært Røykenbadets slagord. I programmet lå blant annet energivennlige løsninger, automatisk vannrenseanlegg, bestandige materialer og svømmeanlegg for alle aldersgrupper.

Spennende, tekniske løsninger

Badeanlegget inneholder fem basseng, samt sklier, treningssenter og et helsehus med blant annet legekontor, tannlege og fysioterapi. Terapibassenget kan heves og senkes med hydrauliske jekker for bedre å imøtekomme brukernes behov. Utvendig finner man en velværeavdeling med både boblebad og kaldkulp i tillegg til et lekeanlegg.

Blant annet er det installert en teknologi innen vannrensing basert på en gjennomprøvd sandfilterløsning i stedet for en tradisjonell keramisk løsning. I tillegg ble det boret 32 energibrønner på 300 meter hver for å møte dagens og morgendagens energi- og miljøutfordringer.

Svømmehallen består også av et moderne treningssenter som blant annet inkluderer en spinninghall, et styrkerom, og regionens største klatrevegg på over 200 kvadratmeter.

Prefabrikkerte elementer og spesialkompetanse

NCC startet for alvor byggingen av Røykenbadet i uke 48 i 2015 da selskapet monterte byggets første prefabrikkerte betongelementer. Bruk av prefabrikkerte betongelementer i kombinasjon med NCCs spesialkompetanse innen bygging av svømmehaller og badeanlegg, var en av hovedgrunnene til at bygget ble levert på rekordtid.

Gunnar Svein Ulvestad

Konseptansvarlig Badeanlegg, Samspill, NCC Building Nordics

Lysdesignet ved Røykenbadet

Film laget av AKB Lighting som hadde lysdesign-entreprisen på byggeprosjektet.