Nyheter

NCC styrker og dokumenterer VDC-kompetanse

Det siste året har ytterligere fem medarbeidere fra NCC Norge gjennomført VDC sertifiseringskurs i regi av Stanford University og NTNU. -Gjennom VDC utvikler vi vår felles kompetanse innen samspill og digitalisering. Derfor er dette viktig kompetanse for å støtte vår strategi som en samspillsentreprenør, sier Ingvil Arntzen, Head of Digitalization and Engineering i NCC Building.

Etterlengtet asfalt på E18 Grimstad – Kristiansand

NCC Industry startet forrige uke arbeidet med å reasfaltere store deler av E18 Grimstad – Kristiansand. Arbeidet utføres om natten og det planlagte arbeidet ferdigstilles i midten av mai.

Kontorbygget Valle View reiser seg på Helsfyr

Med ferdigstillelsen av råbygget og betongelementer til øverste og 13.etasje, kan kontorbygget Valle View på Helsfyr dermed vise fram sin formidable utsikt over Oslo. NCCs produksjon pågår med full styrke og utover våren kommer både fasade og tak på plass.

NCC Steinmaterialer i gang med en hektisk vårsesong

Våren har kommet og NCC Steinmaterialer er inne i en hektisk vårsesong. Det er nå full drift ved alle de 10 pukkverkene.

I gang med asfaltsesongen

NCC Industry har allerede startet asfaltsesongen i Kristiansand. En mild vinter har lagt til rette for tidlig oppstart. Nylig la Terje Imenes sitt lag asfalt på et industriområde i Kristiansand.

Holder produksjonen i gang i krevende tider

Byggingen av Risenga ungdomsskole i Asker utenfor Oslo er ett av NCCs prosjekter der dyktige ansatte og samarbeidspartnere holder produksjonen oppe i utfordrende koronavirus-tider.

Koronavirus: Informasjon til våre kunder

Viktige erfaringer fra beredskapsøvelse på Eidsvoll

NCC gjennomførte 3. mars, sammen med Bane NOR og redningsetatene, en øvelse hvor beredskapen i jernbaneprosjektet Venjar – Langset ble testet.

Bygger Færøyene-tunnel med strenge rystelsesgrenser

Med Færøyenes største middelalderbygning Magnuskatedralen få meter unna tunnelløpet, utfører NCC drivingen av den 10.5 km undersjøiske Sandoytunnelen med reduserte salver og vibrasjoner.

NCC fikk tildelt miljøsertifikat på høyeste CEEQUAL-nivå

Verdens ledende sertifiseringssystem for anleggsprosjekter CEEQUAL overrakte tirsdag sertifikatet som viser at NCC anleggsprosjekt på Alcoas kaianlegg i Mosjøen er utført på høyeste miljønivå, Excellent.

NCC Industry satser på nytt i Rogaland

Asle Tjøtta er nylig ansatt som ny Distriktssjef/ Site manager i NCC Industry. Tjøtta kommer fra Bryne Fotballklubb der han har jobbet som daglig leder de fem siste årene.

Lærlingene er fremtidens grunnfjell i NCC

Nylig gjennomførte NCC en samling for alle lærlingene i selskapet. Morgendagens yrkesarbeidere er dagens ungdommer. Derfor satser NCC stort på å rekruttere og utvikle ungdommer gjennom et godt lærlingeløp. Vår HR-sjef har blogget om samlingen.

Bygger Bybanen i Bergen 3D-modellbasert

Digitaliserte byggeplasser blir stadig mer vanlig i anleggsbransjen. Ved NCCs to pågående prosjekter for Bybanen Utbygging i Bergen er tradisjonelle byggtegninger byttet ut med digitale 3D-modeller.

NCC prøvekjører framtiden

I 2025 skal alle bygg- og anleggsplasser i Oslo kommune være utslippsfrie. Dette krever en omlegging av blant annet maskinpark som vi kjenner den i dag. I to uker før jul har NCC Område Oslo lånt en lastebil som går på biogass for å teste morgendagens kjøretøy.

NCC klar for en ny sesong med snøsmelting i Oslo

FILM: Tirsdag ble snøsmelteanlegget NCC SnowClean, på lekteren S/S Terje, slept på plass ved Akershuskaia i Oslo havn.  Dette blir niende vinter NCC smelter og renser snøen fra Oslo-gatene.

Nettverksbygging med ung@ncc

BLOGG: I NCC ønsker vi å gi en best mulig start på arbeidskarrieren for nyansatte nyutdannede. Vi tror at et godt nettverk av kollegaer i samme situasjon kan gi trygghet og samtidig bidra til å sikre en positiv arbeidshverdag i NCC. Christina Johansen, ansvarlig for Employer branding i NCC i Norge, blogger om nettverket Ung@NCC.

Høy aktivitet i Åkebergveien

Prosjektet med å oppgradere Åkebergveien med sykkeltilrettelegging og rehabilitering av vannrør er godt i gang. NCC har jobbet med prosjektet i litt over ett år allerede, og enda gjenstår det rundt 6 måneder med arbeid.

NCC asfalterer i Hallingdal

Allerede uke 29 forventer NCC Industry at den mobile asfaltfabrikken på Torpo vil stå klar til produksjon. I tillegg til å utføre asfaltoppdragene for Statens Vegvesen, jobber NCC nå med å fylle ordreboka med asfaltoppdrag for både næringsliv og privatpersoner.

Stor satsning på asfaltmarkedet i Oslo-regionen

NCC Industry vil i begynnelsen av august starte opp asfaltproduksjon fra den nye asfaltfabrikken på Steinskogen i Bærum. Fabrikken blir det største asfaltfabrikken NCC har i Norge og den første fabrikken som tar i bruk trepellets som fyringskilde.

Gravefri rørfornying med stor dimensjon

En rørdiameter på hele 800 mm er sjeldent for NCC Infrastructures No Dig avdeling, som for kort tid siden renoverte to stykk av Oslos overvanns traséer med strømpeforing.

Tor Heimdahl

Manager, Media Relations Norway, NCC Group