NCC med to nye kontrakter på gravefri rørfornying

NCC har inngått kontrakter med Oslo og Bærum kommuner om gravefri renovering samt prosjektering og registrering av kommunale vannledninger.

I Oslo skal blant annet 3600 meter av kommunens vannledninger på Lindeberg og Haugerud renoveres med PU-belegg, som er en av NCCs gravefrie (NoDig-) metoder for ledningsfornyelse.

- Gravefri ledningrenovering er både mer miljøvennlig, raskere og mer økonomisk enn tradisjonelle renoveringsmetoder, noe stadig flere av våre kunder og samarbeidspartnere ser. Vi er derfor glade for å kunne gå i gang med denne jobben, sier prosjektleder Tage Odland i NCC Infrastructure.

190 kummer i området er også omfattet av renoveringsprosjektet som allerede er startet opp, og med en planlagt anleggstid på 44 uker. Verdien er på 25 millioner kroner.  NCC har utført en rekke renoveringsjobber for Oslo kommune på Lindeberg-området. NCC utfører mer gravefri rørfornying i Oslo | NCC

NCC har også inngått samspillskontrakt med Bærum kommune for belegning av 6500 meter vannledninger med PU-belegg over to til tre år. Kontrakten som i første omgang gjelder Fase 1 omfatter timebasert prosjektering og registrering av ledningsstrekk og kummer. Verdi ca 0,5 millioner kroner. 

– Med NCCs NoDig-løsning PU-liner sprøyter og belegger vi ledningene innvendig med polyuretan. Dermed stoppes innvendig korrosjon og slitasje i ledningen, kapasiteten på gjennomstrømningen optimaliseres og rørenes levetid økes med mange år, sier prosjektleder Odland.

Mer om NCCs NoDig-løsninger for ledningsrenovering 

Med NCCs klimakalkulator kan en enkelt beregne og sammenligne klimabelastninger mellom gravefrie metoder for rørfornyelse kontra tradisjonelle metoder med utgraving for ledningfornyelse.

Se hvilke besparelser som kan gjøres i dag!

For ytterligere informasjon, kontakt:

Tage Odland, Prosjektleder ledningsrenovering, NCC Infrastructure

T: +47 901 19 470,  E: tage.odland@ncc.no

Robin Stenersen, Kommunikasjonsrådgiver NCC Infrastructure

T: +47 952 90 219, E: robin.stenersen@ncc.no

Mediekontakt: Robin Stenersen, kommunikasjonsrådgiver, NCC Infrastructure
t: 952 90 219 e: robin.stenersen@ncc.no 

Om NCC. NCC er et av de ledende bygg- og anleggsselskapene i Norden. Med utgangspunkt i vår ekspertise i å håndtere og lede kompleksiteten i byggeprosesser skaper NCC den positive påvirkningen byggeprosjekter har for kunder og samfunnet. Vår virksomhet inkluderer utvikling av forretningsbygg, gjennomføring av bygg- og infrastrukturprosjekter, asfalt og produksjon av pukk og grus. I 2020 omsatte NCC for ca NOK 55 mrd og hadde 14.500 ansatte. NCCs aksjer er notert på Nasdaq Stockholm.