Nytt badeanlegg fra NCC åpnet i Oslo

Fredag denne uken kunne Oslos ordfører offisielt åpne NCC-bygde Manglerud bad og aktivitetshus, og lørdag 24.september er anlegget åpent for publikum.

NCC overleverte det ferdigbygde anlegget til Oslo kommune tidligere i sommer. Etter en prøvedriftsfase var det fredag klart for offisiell åpning, utført av svært fornøyd og takknemlig Oslo-ordfører Marianne Borgen, og med en rekke inviterte gjester tilstede.

–  Gratulerer med dagen! Dette er en stor dag både for byen, for bydelen og alle innbyggerne her som virkelig fortjener dette, sa ordfører Borgen, og viste til at Manglerud bad er det første nye badet som åpner i Oslo siden 1983.  

NCCs prosjektleder Carina Sikkeland og hennes team er svært fornøyde med å kunne overlevere et fantastisk anlegg til Oslo innbyggere.

– Manglerud bad og aktivitetshus har blitt ett fantastisk flott bygg som jeg håper mange får glede av å bruke, sier hun.

Leder for NCC Building Norge Roger Nygård, sier NCC Building Norge med dette prosjektet viser at NCCs kompetanse på en god måte håndterer kompleksiteten i denne typen prosjekter.

– Dette er et konkret eksempel på vår gode håndtering av sammensatte prosjekter med svært høye prosess- og bygningstekniske krav, hvor vi bevisst jobber med løsningsorientert samhandling med vår kunde og leverandører i prosjektet. Dette blir en av flere gode referanser for vårt konsept Badhus Norge, sier Nygård.

Energisparende NCC Badhus-konsept
Manglerud bad og aktivitetshus som er basert på NCCs Badhus-konsept
består av flere bassenger, stupetårn og vannsklie. I tillegg er det sosiale møteplasser, ungdomsklubb med blant annet lydstudio og kjøkken, kulturskole med black box-scene, dansesal og musikkrom, samt flotte uteområder med skate- og parkouranlegg.

Anlegget er bygget fossilfritt og etter dagens passivhus-standard, som gjør at det ligger an til å bli et ar Norges mest energivennlige badeanlegg.

– Solid utført prosjekt
Badeanlegget er bygget i en periode der Norge var underlagt nedstengninger og strenge korona-regler, og prosjektleder Carina Sikkeland ønsker å takke alle involverte for at dette har gått så bra.

– Jeg får ikke skrytt nok av teamet jeg har hatt med meg på Manglerud bad og aktivitetshus. Alle har lagt ned en utrolig stor innsats. Med deres pågangsmot, fleksibilitet og gode humør har dette blitt et solid utført prosjekt som det er grunn til å være stolte av, understreker Sikkeland. 


Se film om Manglerud bad og aktivitetshus


For ytterligere informasjon, kontakt

Carina Sikkeland, Prosjektleder i NCC
T: +47 412 64 171, e: carina.sikkeland@ncc.no

Robin Stenersen, Kommunikasjonsrådgiver NCC
T: +47 952 90 219, e: Robin.Stenersen@ncc.no