Granåsen fotballhall.
Illustrasjon: Asplan Viak.

NCC og Trondheim kommune skal utvikle Granåsen Fotballhall

NCC og Trondheim kommune har inngått avtale om utvikling av en ny fotballhall i Granåsen. Hallen blir et moderne idrettsanlegg som vil bidra til å styrke idretts- og kulturtilbudet i kommunen.

- Vi gleder oss til å komme i gang med utviklingen av Granåsen fotballhall i samspill med NCC. Politiske beslutninger gir prosjektet klare føringer med fokus på høye miljøambisjoner, arealeffektive løsninger og nøktern ressursbruk. Vi er derfor svært fornøyde med å ha kompetente samarbeidspartnere med på laget fremover, sier Mona Åsgård utbyggingsleder ved Enhet for idrett og friluftsliv i Trondheim kommune.

- Vi er meget fornøyde med at Trondheim kommune har valg NCC som samspillspartner i utviklingen av ny fotballhall i Granåsen. Vi ser frem til å videreutvikle det gode samarbeidet vi har med kommunen i Granåsen Idrettspark. Kunnskapen og erfaringen vi har opparbeidet oss i dette området skal vi ta med oss inn i samspillsfasen, sier avdelingsleder Lars Petter Gamlem.

 I den kommende samspillsfasen vil byggherre, NCC, arkitekter, brukere og øvrige rådgivere sammen benytte sin kompetanse og erfaring for å finne de beste løsningene for prosjektet.

Et topp moderne anlegg
Fotballhallen er planlagt like ved det nye ski- og hoppanlegget i Granåsen, som NCC bygger for kommunen. Den nye hallen skal dimensjoneres for innendørs 11-fotball i henhold til FIFAs regler for spillemidler og kamper. Fotballhallen blir på ca. 10.000 m2, og er en del av kommunens satsning for å løfte idretts- og kulturtilbudet i byen.

- Det er gledelig at Trondheim kommune har valgt NCC i dette prosjektet, og vi ser frem til godt samarbeid. NCC kjenner dette området og grunnforholdene godt, og vi har erfaringen som behøves for å lede dette prosjektet til et sterkt resultat. Vi ser frem til å utvikle en fantastisk ny fotballhall til glede for både store og små i Trondheimsregionen, sier Hans-Kristian Braun, prosjektutvikler i NCC Building

Store miljøambisjoner
NCC og Trondheim kommune har et sterkt fokus på bærekraft og miljøambisjonene for prosjektet er store. Prosjektet skal ha et minst mulig klimaavtrykk, det fokuseres på effektiv materialbruk og gjenbruk. Utførelsen på byggeplassen vil også være tilnærmet utslippsfri, hvor elektriske maskiner med mulighet for hurtiglading skal anvendes.

Bygget skal bygges miljøriktig og energieffektiv med BREEAM-sertifisering og passivhusstandard. Hallen skall varmes med energi fra egen brønnpark, og det skal legges grønt tak på bygget med solcellepaneler for strømproduksjon.

NCC starter med prosjektutviklingen i samspill i januar, og fase 1 vil strekke seg frem til planlagt byggestart i mai 2023.

Illustrasjon: Asplan Viak.

 

Lars Petter Gamlem

Distriktsleder Midt-Norge, NCC Building Norge, NCC Building Nordics

Tor Heimdahl

Manager, Media Relations Norway, NCC Group