NCC-bygget badeanlegg åpnet for publikum

Denne uken kunne de første badegjestene ta i bruk det moderne og klimaeffektive badeanlegget Rud svømmehall i Bærum som NCC Building har bygget.

NCC overleverte det ferdigbygde badeanlegget til Bærum kommune i mars i år. Etter en vel gjennomført prøvedriftsfase ble den flotte svømmehallen åpnet til glede for publikum mandag 16.august.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog i Bærum kommune sier kommunen nå har fått en fantastisk svømmearena, tilrettelagt både for bredde- og toppidrett.

–   Som ordfører må jeg si at jeg er stolt over at vi nå har et av de mest komplette anleggene i Norge, når nå også svømmehallen på Bærum idrettspark kan ta imot publikum. Jeg er strålende fornøyd med at det i tillegg er høye klima- og miljøambisjoner knyttet til anlegget som er Norges første BREEAM-sertifiserte badeanlegg, sier Hammer Krog.

NCCs prosjektleder Ståle Ottestad og hans team er svært fornøyde med prosjekt og resultat.

–  Det er gledelig med alle de positive tilbakemeldinger fra driftere og brukere av anlegget i test perioden. Nå ser vi frem til at alle gamle som unge kan komme å ta anlegget i bruk. Jeg er meget godt fornøyd med samarbeide vi har med Bærum kommune, og har virkelig sett frem til publikumsåpningen slik at alle kan ta del i bruken av anlegget på Rud.

–  Dette har alle involverte grunn til å være stolte av, sier Ottestad. Jeg oppfordrer alle som kan til å kaste seg i vannet så snart som mulig!


Basert på NCC Badhus-konsept
Den nye svømmehallen som er basert på NCC Badhus-konsept, har blant annet to bassenger, et 50 x 25 meters treningsbasseng med fullverdig olympisk størrelse og et opplæringsbasseng på 12,5 x 9,5 meter meter, begge med hev- og senkmuligheter for en rekke ulike aktiviteter. I tillegg har 50 metersbassenget en brygge som deler av halve bassenget (i heve og senke del) for å lette oppgavene til de som skal undervise svømmeopplæring.

Det ferdige svømmeanlegget framstår som et av Norges mest klima- og energivennlige svømmeanlegg, med de mest avanserte tekniske løsninger på plass. Bygget har fått energimerke A (Passivhus) og prosjektet har også oppnådd sertifisering Breeam Very Good for design stage.

Svømmeanlegget er «designer & built» - utviklet og utarbeidet i samarbeid med Nuno Arkitektur AS og Bærum kommune. Kontraktsummen er på 315 NMOK eks. mva.

Les mer og se film om prosjektet Rud svømmehall