Lyngården klar til bruk

Fredag overtok KLP Eiendom Lyngården på Moholt i Trondheim. Vi i NCC er stolte av jobben vi har gjort og bygget vi nå har overlevert.

Solceller, grønne tak, takterrasser, sykkelservice, el-sykkelladere, og digitale kontorer er blant kvalitetene som 450 ansatte kan nyte godt av i Lyngården.

Se bilder av bygget nederst i saken.

Som en av Nordens største eiendomsaktører innen utvikling, drift og forvaltning, har KLP Eiendom ambisiøse miljøkrav. Med Lyngården får KLP et fantastisk bygg BREEAM-sertifisert til Very Good. Lyngården har Behovsstyrt ventilasjon, varme og lys, energistyring og sikringsmåling, berøringsfrie skjermer for styring av lys, varme, solskjerming, adgangskontroll, fullintegrert SD-anlegg basert på IP-nett, dagslyssensorer, vindmålere, bevegelsesstyring.

Les også: Vi bygger kontorer og næringsbygg

Bygg med humør
Prosjektdirektør Ulf Haugen i KLP Eiendom Trondheim er godt fornøyd med samarbeidet med entreprenøren NCC, arkitekten Pir II og alle underleverandørene - helt fra planleggingsfasen til ferdigstillelse og prøvedrift.

- Det er morsomt å ferdigstille Lyngården, som foreløpig siste bygg i en lang rekke av miljøbygg KLP har bygget her i Trondheim. Lyngården nøyer seg jo ikke med bare å være bærekraftig, det har humør også. Det skifter fasadefarge med temperaturen, og markerer merkedager som rosa sløyfe, påske, jul osv. med tilpasset fasadefarger, sier Ulf Haugen.

Fakta Lyngården:

  • Lyngården ligger sentralt på Moholt i Trondheim. Med mulighet for 450 arbeidsplasser fordelt på 14 000 kvadratmeter over fem etasjer, er Lyngården et av de større byggene KLP Eiendom har utviklet i området.
  • Lyngården er det første bygget i Trondheim bygget etter TEK17-forskriftene som angir myndighetenes krav til byggverk.
  • Bygget er miljøsertifisert etter Europas ledende miljøsertifiseringsystemer, og har energiklasse A og passivhus-standard.
  • Byggeprosjektet har hatt en kildesorteringsgrad på over 90 prosent.

 

Prosjektbeskrivelse: Kontorbygg Byggetid: sept. 2017 - apr. 2019 Byggherre: KLP Næringsbygg Trondheim v/KLP Eiendom Entreprenør: NCC Norge Arkitekt: PIR II Størrelse: 14 000 kvadratmeter BTA, fem etasjer BREEAM-sertifisering: Very Good Smartbygg: Behovstyrt ventilasjon, varme og lys, energistyring og sikringsmåling, berøringsfrie skjermer for styring av lys, varme, solskjerming, adgangskontroll, fullintegrert SD-anlegg basert på IP-nett, dagslyssensorer, vindmålere, bevegelsesstyring

 

BREEAM-NOR er Europas ledende miljøsertifiseringssystem som måler byggets bærekraftskvaliteter. Et BREEAM-NOR-sertifikat betyr dokumentert kvalitet og fremmer bygg som er bra for helse og trivsel, med lavest mulig miljøfotavtrykk.

 

Se bilder av Lyngården: