NCC fikk tildelt miljøsertifikat på høyeste CEEQUAL-nivå

Verdens ledende sertifiseringssystem for anleggsprosjekter CEEQUAL overrakte tirsdag sertifikatet som viser at NCC anleggsprosjekt på Alcoas kaianlegg i Mosjøen er utført på høyeste miljønivå, Excellent.

Bildetekst: NCC Norges første CEEQUAL-miljøsertifikat, (f.v.) HMS-leder i NCC Torgeir Sørensen, leder for bærekraft i NCC Jorunn Haltbakk, direktør Ian Nicholson i CEEQUAL & Infrastructure og NCCs anleggsleder for prosjektet, Inge Ytterhus.

– At NCC oppnår et anleggsprosjekt miljøsertifisert på høyeste CEEQUAL-nivå Excellent er en stor prestasjon som ikke alle CEEQUAL-sertifiserte anleggsprosjekt oppnår, sa direktør Ian Nicholson i sertifiseringsordningen CEEQUAL & Infrastructure som gratulerte og overrakte sertifikatet på NCCs hovedkontor i Oslo.

NCC oppnådde CEEQUUAL-sertifiseringen for anleggsprosjektet med miljømudring av sjøbunn og oppgradering av Alcoas kaianlegg i Mosjøen havn i 2016-2017. Bare to anleggsprosjekt i Norge har tidligere fått det strenge miljøsertifikatet.

– I NCC er vi svært stolte over å oppnå vårt første CEEQUAL-sertifiserte anleggsprosjekt i Norge. Vi har fra før av to sertifiserte prosjekter i Sverige, og i NCC er bærekraft og miljøsertifisering gjennom CEEQUAL del av vårt strategiske rammeverk og satsinger framover, sier NCC-leder Per Jonsson for divisjon Civil Engineering Norge.

Den internasjonale miljøsertifiseringsordningen CEEQUAL er verdens ledende sertifiseringssystem for anleggsprosjekter. Å oppnå et CEEQUAL-sertifikat er noe langt mer enn veggpryd, understreket CEEQUAL-direktør Nicholson.

– En av de viktigste fordelene med sertifiseringen CEEQUAL er at den synliggjør den miljømessige læreprosessen og de forbedringstiltak som de enkelte anleggsprosjekt gjennomgår. 

NCCs dokumenterte utførelse av anleggsarbeidene i Alcoas kaianlegg i Mosjøen havn oppnådde en poengscore på over 75 prosent av hva som er mulig å oppnå innen Construction Award, og oppnådde dermed høyeste miljønivå «Excellent» innen CEEQUAL-bransjestandarden. 

For NCCs leder for bærekraft Jorunn Haltbakk var det derfor en ekstra stor glede å motta sertifikatet.

–  Å få en uavhengig tredjepartsvurdering av de bærekraftstiltak vi har gjort i dette anleggsprosjektet er både svært verdifullt og en svært gledelig anerkjennelse av det viktige miljø- og bærekraftsarbeidet vi gjør i NCC. Dette er også en stor honnør til alle involverte i prosjektet, sier hun.

Arbeidet med å forberede miljøsertifisering av neste anleggsprosjekt er allerede i gang, forteller Haltbakk, der første mål er å oppnå CEEQUAL-sertifisering av prosjektet D14 Mindemyren for Bybanen Utbygging i Bergen. 

– Bybanen Utbygging har ambisiøse miljøkrav og stor fokus på minimering av negative konsekvenser i anleggsfasen for naboer og andre interesseparter i de utbyggingsprosjekter vi gjennomfører, og en CEEQUAL-sertifisering sammenfaller godt med deres satsing på bærekraft, ifølge Haltbakk.

 

Jorunn Haltbakk

Leder Bærekraft og Miljø, NCC Infrastructure