NCC er en trygg arbeidsgiver som tar godt vare på lærlinger

- Jeg ville begynne som lærling så fort som mulig og kom til NCC to dager etter siste skoledag. Man venner seg fort til å pendle og bo borte hjemmefra, forteller lærling Brage Minsaas.

Fortell om din rolle i NCC!

– Som lærling i fjell- og bergvergsfaget får jeg vært med på alt av tunnel- og fjellarbeid. Jeg jobber mye på stuffen, betjener borrigger, hjelper til med å bolte og henger opp duk og rørsystemer.

Nå jobber jeg på et stort prosjekt på Hadeland, der vi bygger ny motorvei mellom Gran og Jaren. I tillegg til motorvei bygger vi en 1,7 kilometer to-løps tunnel, og det er denne jeg jobber på. Dette er det første prosjektet mitt i NCC. Jeg pendler fra Trondheim og jobber 12 dager, før jeg reiser hjem og har fri i 9 dager.

Hvilke utfordringer møter du i jobben?

– Jobben er fysisk krevende, og det er derfor veldig viktig å holde seg i god form. Det er også en utfordring å kommunisere i tunnelen. Støynivået er høyt og vi er avhengige av å bruke mye tegn.

Hvorfor valgte du ncc?

– NCC er et stort og sikkert firma jeg har hørt mye bra om. De holdt en presentasjon på skolen og jeg tok kontakt med en av representantene i NCC. Jeg ville begynne som lærling så fort som mulig og kom til NCC to dager etter siste skoledag. Man venner seg fort til å pendle og bo borte hjemmefra.

Hva er det morsomste med jobben i NCC?

– Det morsomste er når jeg er på riggen og får være med på bergsprenging. Det er så gøy når det sprenges! Jeg er med på det meste, får rullert rundt og sett hva som skjer.

Hva gjør NCC til en spennende arbeidsgiver?

– NCC er en trygg arbeidsgiver som tar godt vare på lærlinger. Jeg får sett og opplevd mye, og er med i hele prosessen. Arbeidsmiljøet er veldig bra og vi har det gøy sammen. Vi har også mange gode fordeler og får for eksempel trene gratis på treningssenteret i nærheten av prosjektet jeg er på nå.

Hvilken karrierevei ønsker du å gå?

– Jeg skal være to år i NCC før jeg tar fagprøven. Når lærlingperioden er over vil jeg fortsette å være frampå stuffen og jobbe som skytebas