Fra lærling til arbeidsleder

Mulighetene i NCC er mange, og det har Benjamin Svendsen fra Lyngdal god erfaring med. Fra starten som lærling i asfaltfaget til arbeidsleder har det gått 5 år.

Bratt læringskurve

I 2009 startet Benjamin Svendsen som lærling i asfaltfaget i NCC. Med god oppfølging og gode kollegaer var det en enkel avgjørelse å søke jobb i NCC etter lærlingtiden. Etter at fagbrevet var i boks, fikk Benjamin fast jobb i 2011. De første årene jobbet han på mange store prosjekter. Dagene var intensive og lærerike, utfordringene sto i kø, men dette var noe han satte stor pris på. Med en veldig bratt læringskurve, ble Benjamin tilbudt jobben som arbeidsleder i Rogaland i januar 2014.

Innholdsrike arbeidsdager

Arbeidsdagen som arbeidsleder er noe annerledes enn som asfaltoperatør. Benjamin jobber mer på kontor og er ute på befaring. Mye av tiden går også med til å oppfølge de ulike leggelagene. Kulturen og medarbeiderne i asfaltlaget er veldig bra, det er en grunn til at mange har jobbet der i over 50 år.

Benjamin er tydelig i sin sak om hva som skal til for å lykkes: Stå opp om morgenen, møt opp på jobb og vær positiv! -smiler den blide sørlendingen.

God oppfølging av lærlinger i ncc

Han vil samtidig understreke den gode oppfølgingen det er av lærlinger i NCC. Både med egen fadder og kontaktperson, så er det veldig givende å få delta på det årlige lærlingtreffet der man får møte alle lærlingene i hele NCC på tvers av fagområde. Det er med på å gi en helhetsfølelse til bedriften, og man føler man er den del av noe større.

God kultur og gode kollegaer

Grunnen til at Benjamin har fortsatt i NCC er det gode miljøet og hyggelige kollegaer. Han er opptatt av å videreformidle dette til de fire lærlingene han har ansvaret for nå. Det er viktig å føle seg som en del av gjengen, og da må alle være inkluderende.