Skryter av NCC

Ordføreren i Asker kommune Lene Conradi (H) var i dag æresgjest under Barnas Byggeskole på Vettre skole i Asker hvor 20 barn snekret humle-, fugle-, blomsterkasser og en gapahuk. Barnas Byggeskole er en ukelang gratis sommerskole som bygg- og anleggsentreprenøren NCC inviterer til hvert år.

Se film fra besøket: https://www.youtube.com/watch?v=2aAT3JHr8o0

Lenke til bilder: https://we.tl/D9JPzJdmsK 

Det er kjempebra at man tidlig viser barna mulighetene som ligger i yrkes- og håndverkerfagene. Det er altfor mange som tror at svaret ligger i allmennfaget og teori. Vi jobber for eksempel nå med et yrkesløft og en lærlingepris for å stimulere flere til å velge denne veien, sier Conradi.

Ordføreren går langt i å etterlyse flere bedrifter som bidrar mer til det offentlige gjennom frivillighetsarbeid da de sitter på spesiell kompetanse som kan være verdifullt for mange.

Jeg synes det er kjempeviktig å takke NCC for at de kommer hit. Jeg ønsker å oppfordre flere bedrifter til å bidra på denne måten. Vi i Asker kommune er veldig opptatt av at det private næringslivet samarbeider mer med det offentlige gjennom spennende programmer som dette, så dette setter jeg veldig pris på, sier Conradi.

Flere jenter inn i bygg og anlegg

Martine Brudevold Eek (7) var ett av de 20 barna som koste seg på arrangementet. Moren hennes jobber i NCC som leder for store infrastrukturprosjekter og kunne godt tenke seg å tre inn i samme yrke som mamma.

Mamma jobber i NCC og det er første gangen jeg er her. Det var litt rart å komme hit første dagen for jeg kjente ikke så mange, men nå gjør jeg det. Jeg har fått en egen verktøykasse som jeg har brukt til å lage en humlekasse og en fuglekasse som jeg skal ta med hjem. Jeg synes det er kjempegøy å være her, men neste år så er jeg for gammel, men jeg har kjempelyst til å bli med likevel, sier Eek.

Snekrer for femte året på rad

Dette er det femte året NCC gjennomfører Barnas Byggeskole og i år er det ikke bare hamring og spikring som står på agendaen. Byggesettene til humlekassene, benkene og fuglekassene er kjøpt fra en vernet bedrift som barna så får skrudd sammen. I tillegg får de sett hvordan betongfundamentet til den nye gapahuken støpes.

Nå har jeg jo etter de siste fem årene blitt så god på spikring så jeg tenker jeg skrur litt i år, sier Conradi. Jeg følte meg veldig god i fjor da jeg snekret to krakker også fikk jeg med meg noen byggesett som jeg skulle vise barna hjemme, sier Conradi.

Ordføreren lettet også litt på sløret om et tverrpolitisk «humle-initiativ» i Asker kommune og har stor tro på at både jordbruket og friluftslivet i Asker vil bli bedre med flere humler på Askers åkrer og blomsterenger.

Nå skrur vi en humlekasse for humlene her i Asker som er viktige for jordbruket her i kommunen og veldig viktig for livet på jorda. Så at NCCs Barnas Byggeskole snekrer humlekasser synes jeg er kjempefint. Vi jobber nå tverrpolitisk om hvordan vi kan best ta vare på humla fremover, så la humla suse, uttrykker Conradi.

Er takknemmelighet for NCCs innsats for barna

Vi er veldig glade for at Barnas Byggeskole valgte oss på Vettre som samarbeidsskole. Jeg synes det er fantastisk å se barna gå gjennom alt fra HMS-kurs, har på seg synlighetsklær, hjelm og identifikasjonskort – det føles veldig ekte. I tillegg så mer det ganske utrolig hvor mye ressurser som er blitt gjort tilgjengelige for gapahuken som kommer til å bli en fin læringsarena, sier Kari Ruud, inspektør og SFO-leder.

NCC og Barnas Byggeskole samarbeider i år med Vettre skole i Asker og Trasop skole i Oslo. På torsdag blir det overlevering av gapahuk og grillfest på Vettre skole i tillegg kommer kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) på besøk på Trasop. På fredag avsluttes Barnas Byggeskole med besøk av skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) og overlevering av en undervisningsbenk til Trasop skole. I tillegg blir det ola-bil løp og grillfest med barna på Trasop.

Mediekontakt:

Cato Werner Gustavson, kommunikasjonsrådgiver i NCC

t: +47 924 66 737 e: cato.werner.gustavson@ncc.no

Om NCC. Vår visjon er å fornye vår bransje og tilby de beste bærekraftige løsningene. NCC er ett Nordens ledende selskaper innen bygg og anlegg, infrastruktur og eiendomsutvikling med en årlig omsetning, eksludert Bonava, på SEK 54 milliarder og over 17.000 ansatte i 2016. Konsernet opererer i hele Norden, med den største delen av virksomheten i Sverige. Les mer om oss på NCC.no og følg oss på sosiale medier og på bransjebloggen Beyond Construction for tilgang til de ferskeste nyhetene. NCC er børsnotert på NASDAQ Stockholm.