NCC gjennomførte HMS-øvelse i Granåsen fotballhall

Å øve på sikkerhet, varslingsplaner og arbeidsoppgaver under en iscenesatt ulykke, gjør NCC jevnlig. Våre kollegaer og underentreprenører skal alltid vite hva de skal gjøre om ulykken først er ute. Øvelsen, som nylig ble gjennomført i prosjektet Granåsen fotballhall i Trondheim, ga gode og viktige erfaringer for alle som deltok.

-Vi er i utgangspunktet veldig heldige som har mulighet til å øve på en ulykke. I vår bransje skjer ulykker alltid én gang for ofte, og da er det viktig at vi er forberedt på handlingsrutinene. Her på prosjektet har vi hittil ikke hatt noen alvorlig hendelser, og det er alltid målet vårt, sier prosjektleder Gry Helle Prytz.   

I NCC-prosjektet Granåsen Fotballhall ble det i februar iscenesatt en ulykke med to personer med fall fra kran og en eksplosjon i et strømskap med branntilløp. NCCs egne ansatte fikk slukket brannen, og igangsatt livreddende førstehjelp på de to skadde, og samtidig iverksatt varslingsplanen.  

-Pulsen går umiddelbart opp når man kommer til et skadested, og det tar alltid et par sekunder før man innser at dette er en øvelse. Vi fikk fort kontroll på de skadde, og vi fikk varslet opp igjennom systemet via varslingsplanen vår, sier Knut Osen, anleggsleder på prosjektet.