Fagprøve bestått!

I disse dager er det mange lærlinger som mottar en etterlengtet bekreftelse på bestått fagprøve. I NCC er det opp mot 90 lærlinger, og i går fikk 3 av dem en bemerkelse for godt utført fagprøve.

Feiret av kollegaer

Brage Minsås og Ole Amdal er nå ferdige som lærlinger i fjell og bergverk, og Tov Lilleland er nå ferdig som anleggsmaskinmekaniker. Alle tre jobber på Bjørnegårdtunnelen i Sandvika.

Kollegaer på prosjektet var samlet i verkstedhallen for kake og kaffe, og de tre fikk utdelt hver sin Brusletto-kniv for vel gjennomført arbeid. Søren Bekkhus er driftsleder og har fulgt opp lærlingene den tiden de har vært i Sandvika. –Dette er flotte gutter som har gitt et godt inntrykk. Det er en glede for oss at de nå går over i fast ansettelse hos oss i NCC. De er dyktige og tar ansvar, sterke ressurser her på prosjektet, smiler Bekkhus.

God oppfølging i NCC, utfordrende og spennende

I følge hovedpersonene selv har lærlingtiden i NCC vært en spennende tid: –Det artigste med å ha vært lærling er prosessen man har gått igjennom. Vi har jo fått være med på mye som lærling i NCC. I fjor var vi i Narvik på et lærlingtreff for alle lærlinger i NCC. Det var litt annerledes hverdag, og veldig kjekt å bli kjent med andre som er i samme situasjon som oss, sier Brage Minsås.

-Men man må tåle litt som lærling, man blir satt litt på plass, og selv om man har lyst til å gjøre alt når man begynner, så tar det litt tid før man får lov til å gjøre alt alene. Jeg tror egentlig det er greit sånn, fordi man kan faktisk ikke alt når man begynner som læring, selv om man kanskje tror det, smiler Ola Amdal.

Løsningen er i følge Tov Lilleland enkel: -Her må man bare ha tålmodighet, for mulighetene og ansvaret kommer. Det viktigste er bare at man er nysgjerrig og at man står på.

Fysisk krevende arbeid, ikke for alle

Søren Bekkhus synes det er viktig å hedre lærlingene i NCC: -Disse tre har alle vokst opp med fysisk arbeid, og de er vant til å bli skitne på henda. Dette arbeidet er ikke for alle, det er tøft, fysisk krevende og utfordrende. Vi er veldig heldige som får fortsette å ha disse med på laget videre.

Alle tre tar nå en velfortjent sommerferie, og er godt fornøyde med å ha fått fast kontrakt i NCC.