Etterlengtet asfalt på E18 Grimstad – Kristiansand

NCC Industry startet forrige uke arbeidet med å reasfaltere store deler av E18 Grimstad – Kristiansand. Arbeidet utføres om natten og det planlagte arbeidet ferdigstilles i midten av mai.

Veien har enkelte steder fått nokså dype spor. Dette utbedrer nå prosjektleder Benjamin Svendsen og hans mannskap.

45 kilometer av veistrekningen E18 Grimstad – Kristiansand skal asfalteres. Totalt 160 000 kvadratmeter med asfalt. Det er høyre kjørefelt i begge retninger som skal asfalteres.

-Dette er en relativt stor asfaltjobb hvor det er mange folk involvert. Både egne asfaltarbeidere fra NCC Industry og underentreprenør til fresing og transport. Det er derfor mye liv og røre når vi setter i gang om kvelden, sier Benjamin Svendsen.

Nattarbeid

Veien stenges for trafikk kl. 20:00 og asfaltarbeidet pågår gjennom natten frem til veien åpnes kl. 06:00.

Arbeidet utføres om natten for å ikke hindre trafikk og for å skape sikre arbeidsforhold for asfaltoperatørene ute på veien. På det meste er 20-25 personer involvert i arbeidet. I tillegg til dyktige folk, benyttes topp moderne utstyr. Asfaltmassen kommer fra NCCs asfaltfabrikk på Rugsland.

-Vi benytter en slitesterk asfalt – Viacogrip 16 – som vil gi godt veidekke i en rekke år fremover, lover Benjamin Svendsen.

Jobben utføres for Agder OPS Vegselskap AS

Tor Heimdahl

Manager, Media Relations Norway, NCC Group