Barnas Byggeskole er i gang!

I dag åpnet Barnas Byggeskole i Asker! 18 barn fra en barnehage og en SFO er klare for 3 spennende dager!

I de to neste ukene arrangeres Barnas Byggeskole i Asker og i Oslo. I dag er det åpning for spente barn i Asker, og på mandag åpnes byggeskolen i Oslo. Rundt 70 barn skal i løpet av disse to ukene få utfordret seg med bygging, maling, egne konstruksjoner og asfaltlegging. Det er et høyt fokus på helse, miljø og sikkerhet gjennom hele uken, og ingen barn får starte byggingen uten et HMS-kurs.

I Asker holder de til på Oppsjø omsorgsbolig, her skal de bygge en hagestue til de som bor der. I tillegg skal de få bygge sine egne ting de kan ha med hjem. På onsdag kommer det storflott besøk, da kommer nemlig ordfører i Asker, Lene Conradi innom byggeskolen! På torsdag avsluttes byggeskolen for Asker med en grillfest og overlevering av hagestuen til Oppsjø omsorgsbolig.

På mandag er det så duket for byggeskolen i Oslo. I år er det Vålerenga skole som får besøk. Programmet er fullpakket, tirsdag er det asfaltdagen, og da drar alle til Lierskogen for å lære om asfalt. Da kommer også Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på besøk. I år som i fjor fortsetter NCC det bærekraftige samarbeidet med La humla suse. En organisasjon som jobber for at humlebestanden i Norge skal vokse. Barna lærer mye om humler, og de skal til og med bygge sin egen humlekasse som de kan ta med seg hjem! Fredag er det avslutning med grillfest og olabil-race! I år skal barna bygge olabiler som de selv skal konkurrere i! Her blir det fart og spenning!

Barnas Byggeskole arrangeres i år for 11. gang. Målet er å vekke interessen for byggtekniske fag for barn og unge. NCC som arrangør mener det er viktig å starte tidlig, og til nå har over 1000 barn deltatt på byggeskolen.

Du kan følge med på denne bloggen for oppdateringer og bilder gjennom disse to ukene.