Åpning av E18 Knapstad-Retvet

Fredag 25. november var det duket for åpning av vegstrekningen Knapstad-Retvet på E18-prosjektet mellom Ørje og Vinterbro i Østfold. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk det ærefulle oppdraget i å klippe snoren, og fikk kjøre den første offisielle turen i en Cadillac østover til Knapstad.

Åpningsseremonien fant sted på det som regnes som Norges bredeste bru med sine 28,9 meter. Denne går over Hobølelva, og her var det snorklipping, pølsespising og god stemning.

Til åpningen på fredag var Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen invitert, i tillegg til ordfører i Hobøl kommune Olav Breivik, fylkesordfører Ole Haabeth og prosjektdirektør fra Statens vegvesen Svein Røed invitert. Tomter sangkor framførte flotte sanger, noe som satte god stemning på vegåpningen.

Nils Bjelm, Head of Infrastructure i NCC, takket for samarbeidet, og sa at NCC nå leverer fra seg et komplisert prosjekt som har bydd på mange utfordringer, men at alle er stolte av resultatet.

- Det har vært to intensive uker der vi har jobbet døgnet rundt for å klargjøre veien, medarbeiderne mine er slitne nå, men godt fornøyd med resultatet. Nå gjenstår det noe arbeid, men trafikken vil kunne gå som normalt på den nye veien, sa en stolt prosjektleder i NCC, Per Anders Quist.

E18 Knapstad-Retvet er en delentreprise av utbyggingen E18 Ørje-Vinterbro i Østfold. Kontrakten til NCC innebar bygging av en ny 6,3 km lang 4-felts motorvei på strekningen Knapstad-Retvet i Ski og Hobøl kommune.