NCCs blogg

Vi løfter i vår blogg frem våre eksperter i bygg- og anleggsbransjen. Vi ser på fremtidens byer, bærekraft, infrastruktur og fremtidens kontorer. Du kan følge våre prosjekter og møte folk hos oss i forskjellige roller og funksjoner. Vi vil inspirere og skape dialog med våre lesere.

Ansvar og omtanke skaper merverdi

Bærekraft er svært viktig for NCC. Det er ingen hemmelighet at bygg- og transportnæringene til sammen står for en svært høy andel av CO₂-utslippene. At vi må redusere vårt kollektive klimafotavtrykk er hinsides all rimelig tvil.

Klart for HMS-uka i NCC

Mandag 3. mai starter NCC opp sin årlige HMS-uke. Det er en uke hvor vi ansatte inspirerer hverandre og sammen utvikler vår gode sikkerhetskultur.

Ti tips til vårstell i hagen

Våren er kommet og det begynner å klø i grønne fingre etter en lang vinter. Her er ti tips fra NCCs gartner Malene Norli for hva du bør gjøre med plen, busker og andre planter nå. Vårsesongen starter for alvor når ting begynner å spire og når mesteparten av snøen har smeltet.

God infrastruktur for lading avgjørende for utslippsfri anleggsplass

Elektrifiseringen av bygge- og anleggsbransjen pågår for fullt, og NCC er aktiv pådriver i den grønne bransje-omstillingen. Om lag 20 prosent av våre anleggskjøretøyer er nå elektriske, og andelen øker.

Asfaltarbeid pågår. Kjører du forsiktig forbi?

Vi er nå i gang med årets asfaltsesong. Det betyr mange asfaltarbeidere i arbeid og høy aktivitet på veiene. Vis hensyn når du kjører forbi veiarbeiderne og respektér skilting og trafikkdirigentenes henvisninger.

Viktige erfaringer fra gjenbruksprosjektet KA13

Gjenbruk blir stadig mer aktuelt i BA-bransjen og Entra Eiendom har med gjenbruksprosjektet Kristian Augusts gate 13 vært en viktig pådriver. Vi i Haandverkerne AS har vært hovedentreprenør og har sammen med en rekke andre aktører bidratt i et prosjekt som vil gi hele bransjen nyttige innspill i utfordringene gjenbruk i BA-bransjen byr på.

Unge talenter skal gi råd om bærekraft til ledelsen i NCC Building Nordics

For tredje året på rad har Building Nordics satt sammen et team med unge talenter fra Norge, Finland og Danmark. De seks unge kollegene vil utgjøre vårt Young Advisory Board 2021, og som navnet antyder, vil de gi råd til ledelsen i NCC Building Nordics.

Stort behov for modernisering av det offentlige vann- og avløpsnettet

I Norge som i Sverige er moderniseringsbehovet av de offentlige vann- og avløpsnett betydelig, og situasjonen er alvorlig, viser nye rapporter. Med NCCs lange erfaring og metoder kan vi bidra til å løse utfordringene, slik at vi alle får mer og bedre vann for pengene.

Kulden ga effektiv løsning

Jernbaneprosjektet Venjar-Eidsvoll Nord fortsetter som planlagt selv med utfordrende smitteverntiltak. Vi har nå fullført 70% av prosjektet og det største fokuset er nå i den nordlige halvdelen der vi bygger 3,5 km dobbeltspor.

NCC Building med storsatsing i Viken Øst

Nylig signerte NCC Building en samspillsavtale med Halden kommune i forbindelse med utvikling og rehabilitering av Halden Helsehus. Det var startskuddet på en større satsing i Viken Øst for NCC Building Norge.