NCCs blogg

Vi løfter i vår blogg frem våre eksperter i bygg- og anleggsbransjen. Vi ser på fremtidens byer, bærekraft, infrastruktur og fremtidens kontorer. Du kan følge våre prosjekter og møte folk hos oss i forskjellige roller og funksjoner. Vi vil inspirere og skape dialog med våre lesere.

Hva skjedde med klimamålene, Oslo?

Oslo kommune har nettopp avsluttet et år som europeisk miljøhovedstad og bærekraftige løsninger har så absolutt vært på dagsordenen. Kommunen har de siste årene gått foran og satt nye standarder for gjennomføring av bærekraftige byggeprosjekter.

NCC følger opp arbeidet i Bygg21

Desember var siste frist for signeringen av bygg21. Til sammen har over 400 aktører i byggebransjen signert og med det markert at de vil forplikte seg til å jobbe videre for å realisere bygg- og eiendomsnæringens potensiale innenfor produktivitet og bærekraft.

Nettverksbygging med ung@ncc!

I NCC ønsker vi å gi en best mulig start på arbeidskarrieren for nyansatte nyutdannede. Vi tror at et godt nettverk av kollegaer i samme situasjon kan gi trygghet og samtidig bidra til å sikre en positiv arbeidshverdag i NCC.

Still strengere miljøkrav til asfaltleveransen

De største asfaltprodusentene i Norge, og flere av de mellomstore, har de siste årene investert betydelige beløp i moderne produksjonsanlegg, der asfalt produseres med langt lavere CO2-utslipp enn tidligere.

CEEQUAL-sertifisering løfter bærekraftperspektivet i anleggsprosjektene

Nylig ble NCCs anleggsprosjekt miljømudring av sjøbunn og oppgradering av Alcoas kaianlegg i Mosjøen havn sertifisert på høyeste nivå i den internasjonalt anerkjente klassifiseringsstandarden for bærekraft, CEEQUAL.

Tips og triks til studenter og nyutdannede

Høsten er alltid travel og intens, og det er høysesong for å treffe spennende talenter til sommerjobber og nyutdannet-stillinger til våre prosjekter. Det er både gøy og givende, men også ganske krevende.

Bruker du refleks?

I dag markeres refleksdagen. Vi i NCC bruker arbeidstøy med refleks og det bidrar til synlige veiarbeidere og sikrere arbeidsdag for våre medarbeidere. Men hvor gode er vi i NCC privat, og bruker du refleks?

NCC deltar i stiftelsen Samarbeid for sikkerhet i Bygg og Anlegg

Sikkerheten på våre bygge- og anleggsprosjekter har høyeste prioritet. NCC har et høyt sikkerhetsengasjement blant alle våre dyktige folk ute på våre bygge- og anleggsprosjekter. NCC er en av aktørene når stiftelsen Samarbeid for sikkerhet i Bygg og Anlegg (SfS BA) nå er etablert.

En svært ettertraktet arbeidsgiver

Denne sommeren har jeg, som sommerstudent, jobbet med ytre miljø på NCCs jernbaneprosjekt Venjar-Eidsvoll i Akershus. Dette har både økt forståelsen og respekten for det som skjer på anlegg betraktelig.

Sikker adferd gir trygge arbeidsplasser

NCC-konsernet arrangerer i dag Awareness Day. Alle 16 500 ansatte i Norden stanser opp arbeidet og diskuterer sikkerheten på arbeidsplassen. I år fokuserer vi på vår sikkerhetsadferd.