NCCs blogg

Vi løfter i vår blogg frem våre eksperter i bygg- og anleggsbransjen. Vi ser blant annet på fremtidens byer, bærekraft, infrastruktur og fremtidens kontorer. Du kan følge våre prosjekter og møte folk hos oss i forskjellige roller og funksjoner. Vi vil inspirere og skape dialog med våre lesere.

Et nytt og moderne tinghus for framtiden

Design og funksjonalitet har stått i fokus når det nye tinghuset i Drammen skulle tegnes. -Vi ønsket å levere et bygg som passet inn i bybildet, der brukerne av bygget føler trygghet til byggets funksjon.

Naturen i grus- og steinbrudd – den levende arbeidsplass

Et grus- og steinbrudd kan virkelig være fullt av liv, selv om daglig produksjon er i gang. I NCC ønsker vi å fremme biologisk mangfold og bærekraft i våre grus- og steinbrudd - både mens de er i bruk og i tiden etter tilbakeføring av området.

Sirken Shop på Teknostallen

Bygg- og anleggsbransjen må bli mer sirkulær. På Teknostallen prosjektet i Trondheim tester NCC nå ut en ny metode for videresalg og gjenbruk av overskudds- og avfallsmaterialet som kan gi nytt liv til alt fra treverk til stålplater.

ung@ncc besøkte megaprosjekter i Trondheim

18 – 19 april ble vårsamlingen i ung@ncc arrangert i Trondheim. Det ble to dager med faglig og sosialt påfyll, samt prosjektbesøk på noen av de største prosjektene NCC har i Norge.

Vis hensyn til veiarbeideren

Nå starter asfaltsesongen rundt om i landet. For oss i NCC betyr det at flere hundre asfaltarbeidere skal gjennomføre både store og små asfaltoppdrag på veier, parkeringsplasser og andre steder som trenger ny asfalt.

Halverte energiforbruket etter totalrehabilitering

Halden kommune og NCC har i godt samspill utviklet og totalrehabilitert Halden helsehus. Resultatet er en halvering av energiforbruket. For pasientene og ansatte betyr det renoverte helsehuset bedre behandlingstilbud og et godt inneklima.

Kvinner har alle muligheter i bygg og anlegg

Vi ønsker oss flere og her er min 5-punktsliste for å få det til.

Nettverk for nyutdannede i gang for fullt igjen

NCC nettverket ung@ncc er nå tilbake for fullt etter at pandemitiltakene medførte en nedgang i aktiviteten. Denne høsten har det allerede blitt holdt 2 samlinger, og fra nyåret av blir det mer å se frem til.

Historisk område – fra anleggsområde til grønt byrom

Snart 1.000 år etter at den siste vikingkongen Harald (Hardråde) Sigurdsson grunnla Oslo i 1048 re-etablerer NCC og Bane NOR Middelalderparken i Oslo, der byen lå, innerst i Oslofjorden, før den store bybrannen i 1624.

Vellykket totalbrudd på Eidsvoll

I dag åpnet jernbanen på Eidsvoll stasjon etter et 26 dagers totalbrudd. I løpet av disse dagene har NCC og underentreprenører lagt ned 30 000 arbeidstimer og gjennomført en tilkobling etter ombyggingen av Eidsvoll stasjon.