NCCs blogg

Vi løfter i vår blogg frem våre eksperter i bygg- og anleggsbransjen. Vi ser blant annet på fremtidens byer, bærekraft, infrastruktur og fremtidens kontorer. Du kan følge våre prosjekter og møte folk hos oss i forskjellige roller og funksjoner. Vi vil inspirere og skape dialog med våre lesere.

Hvordan få til flere utslippsfrie maskiner på bygg- og anleggsplasser

En økt satsing på utslippsfrie maskiner i bygg- og anleggsprosjekter vil redusere direkteutslippene av klimagasser. NCC er i gang med prosjekter der vi tar i bruk el-drevne og utslippsfrie maskiner. Vi ønsker oss gjerne flere, og da må alle gode krefter jobbe sammen.

Innovasjonsbesøk fra 20 profesjonelle studenter fra Sveits

NCC hadde tidligere i juni storfint besøk fra Institut Digitales Bauen i Sveits. 20 studenter tilknyttet universitetet besøkte NCC og prosjektet Valle Vision på Valle i Oslo. De var her for å bli bedre kjent med den norske byggebransjen og lære mer om hvordan digitale verktøy og teknologier blir brukt i våre prosjekter.

Norske kommuner: Realiser miljøambisjoner med innkjøpsmakt

I Norge har Statens vegvesen brukt sin innkjøpsmakt til å redusere karbonavtrykket fra asfalt. Det kan også norske kommuner gjøre. På bare to år har Statens vegvesen redusert karbonfotatrykket på asfalt med 25 prosent.

Neste generasjon arbeidsklær vil styrke sikkerheten på våre bygge- og anleggsplasser

Synlighetsvesten ble oppfunnet en gang på 1930-tallet, og siden den gang kan vi vel ikke si at så mye har skjedd med den. Nå løfter vi i NCC blikket og ser på neste generasjons synlighetsklær.

Et nytt og moderne tinghus for framtiden

Design og funksjonalitet har stått i fokus når det nye tinghuset i Drammen skulle tegnes. -Vi ønsket å levere et bygg som passet inn i bybildet, der brukerne av bygget føler trygghet til byggets funksjon.

Naturen i grus- og steinbrudd – den levende arbeidsplass

Et grus- og steinbrudd kan virkelig være fullt av liv, selv om daglig produksjon er i gang. I NCC ønsker vi å fremme biologisk mangfold og bærekraft i våre grus- og steinbrudd - både mens de er i bruk og i tiden etter tilbakeføring av området.

Sirken Shop på Teknostallen

Bygg- og anleggsbransjen må bli mer sirkulær. På Teknostallen prosjektet i Trondheim tester NCC nå ut en ny metode for videresalg og gjenbruk av overskudds- og avfallsmaterialet som kan gi nytt liv til alt fra treverk til stålplater.

ung@ncc besøkte megaprosjekter i Trondheim

18 – 19 april ble vårsamlingen i ung@ncc arrangert i Trondheim. Det ble to dager med faglig og sosialt påfyll, samt prosjektbesøk på noen av de største prosjektene NCC har i Norge.

Vis hensyn til veiarbeideren

Nå starter asfaltsesongen rundt om i landet. For oss i NCC betyr det at flere hundre asfaltarbeidere skal gjennomføre både store og små asfaltoppdrag på veier, parkeringsplasser og andre steder som trenger ny asfalt.

Halverte energiforbruket etter totalrehabilitering

Halden kommune og NCC har i godt samspill utviklet og totalrehabilitert Halden helsehus. Resultatet er en halvering av energiforbruket. For pasientene og ansatte betyr det renoverte helsehuset bedre behandlingstilbud og et godt inneklima.