NCC bygger ubåtkai for Forsvarsbygg

På oppdrag for Forsvarsbygg skal NCC bygge ny ubåtkai på marinebasen Haakonsvern i Bergen. Kontrakten ble nylig signert og har en verdi på om lag 450 millioner norske kroner.

I avtalen med Forsvarsbygg ligger det også opsjoner for ytterligere arbeider.

-Kontrakten med Forsvarsbygg viser vår solide kompetanse innen bygging av kaianlegg og vår evne til å gjennomføre kompliserte undervannsarbeider. Vi starter nå, sammen med Forsvarsbygg, opp arbeidet med å bygge et spesialtilpasset kaianlegg for de nye ubåtene, sier Steffen Dale, leder for Civil Engineering Vest i NCC Infrastructure Norge.

Kaianlegget NCC nå skal bygge inngår i et større arbeid på Haakonsvern for å etablere nødvendige vedlikeholdsfasiliteter til de nye ubåtene. Sentralt i arbeidet NCC skal gjennomføre står krevende undervannsarbeider og store, omfattende betongarbeider.

Etter planen skal kaianlegget overleveres Forsvarsbygg Q3 2027.

Ordren på 450 millioner norske kroner registreres i forretningsområdet Infrastructure i andre kvartal 2024.

Illustrasjon: Forsvarsbygg

For ytterligere informasjon, kontakt:
Steffen Dale, head of department Civil Engineering Vest, t. 93 89 74 60
Tor Heimdahl, media manager NCC i Norge. t. 95 13 06 93 e. tor.heimdahl@ncc.no

Om NCC: NCC er et av de ledende entreprenørselskapene i Norden. Som ekspert på å drive komplekse byggeprosesser, bidrar NCC til en bygg- og anleggsvirksomhet som har positiv innvirkning på kundene og for samfunnsutviklingen som helhet. Virksomheten omfatter bygge- og infrastrukturprosjekter, produksjon av asfalt og steinmaterialer samt utvikling av næringseiendom. I 2023 omsatte NCC for cirka 57 milliarder SEK og 12 200 ansatte. NCCs aksjer er notert på Nasdaq Stockholm.