NCC bygger Båstadlund arbeids- og aktivitetssenter i Halden

Halden kommune og NCC signerte i dag avtalen for bygging av Båstadlund arbeids- og aktivitetssenter. Kontrakten har en verdi på ca 70 millioner kroner.

Prosjektet innebærer etablering av nytt arbeids- og aktivitetssenter samt utomhus- og landskapsarbeider. Senteret blir på 1350 kvadratmeter over to etasjer og vil bestå av ulike avdelinger der mennesker med nedsatt funksjon- og utviklingshemninger kan utføre tilrettelagt arbeid ut ifra egne forutsetninger. NCC har allerede utført rivning av eksisterende bygningsmasse. Byggearbeidene starter umiddelbart.

-Vi har nå ferdigstilt en effektiv og konstruktiv samspillsfase sammen med Halden kommune, og er klare til å starte byggingen av arbeids- og aktivitetssenteret. Dette blir et flott og viktig bygg for Halden kommune, og vi tror brukerne av bygget vil få et godt tilrettelagt tilbud, sier Jørund Thue, avdelingsleder i NCC Building Viken Øst.

Første plusshus-prosjekt
Halden kommune har ønsket at det legges vekt på energieffektivitet og miljøeffekter i byggingen av Båstadlund. Arbeids- og aktivitetssenteret blir Halden kommunes første plusshus, altså et hus som produserer mer strøm enn det bruker. Bygget skal varmes opp med bergvarme og det blir solceller på taket. Prosjektet vil redusere CO2-utslippet med 20 prosent sammenlignet med referansebygg.

-Vi er veldig fornøyde med at dette blir det første kommunale plusshusprosjektet i Halden kommune. Samspillsfasen med NCC har vært preget av en god forståelse for hverandres ønsker og utfordringer, og vi har kommet fram til en løsning vi alle er godt fornøyd med. Vi har hatt et godt samarbeid basert på tillit, og vi ser fram til at byggingen kan starte, sier prosjektleder i Halden kommune, Ingar Orud.

-Det har vært viktig for oss å utrede for de beste løsningene i samspillsfasen sammen med Halden kommune og brukerne av senteret. Vi er stolte av prosjektet, og setter stor pris på tilliten vi har fått fra Halden kommune. Vi ser fram til en intensiv byggeperiode slik at bygget står klart til overlevering i juli 2024, sier prosjektleder i NCC, Lars Eivind Karlsen.

Kontrakten ordreregistreres i andre kvartal 2023 i forretningsområdet NCC Building Nordics.

Illustrasjon: HRP Arktitekter.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Jørund Thue, avdelingsleder NCC Building Viken Øst t. + 47 977 07 593
Tor Heimdahl, media manager NCC i Norge. t. 951 30 693 e. tor.heimdahl@ncc.no

Om NCC: NCC er et av de ledende entreprenørselskapene i Norden. Som ekspert på å drive komplekse byggeprosesser, bidrar NCC til en bygg- og anleggsvirksomhet som har positiv innvirkning på kundene og for samfunnsutviklingen som helhet. Virksomheten omfatter bygge- og infrastrukturprosjekter, produksjon av asfalt og steinmaterialer samt utvikling av næringseiendom. I 2022 omsatte NCC for cirka 54 milliarder SEK og 12 500 ansatte. NCCs aksjer er notert på Nasdaq Stockholm.