Smelter og renser Oslo-snø døgnet rundt

NCCs snøsmelteranlegg er i gang dag og natt for å rense og smelte snø fra Oslo-gatene.

Den senere tids snøfall har medført høy aktivitet ved NCC SnowClean. Siden snøsmelteren startet opp for alvor på nyåret er en iferd med å passere gamle snørekorder for smelting og rensing.

– På halvannen ukes drift har vi snart smeltet og renset like mye snø som vi gjorde til sammen i hele fjor vinter, sier en travel prosjektleder Hans Kevin i NCC.

Han er ansvarlig for driften av NCC SnowClean og har vært med alle de ti vintrene NCC har hatt oppdraget med å smelte snø fra Oslo-gatene. Anlegget er fra i vinter flyttet fra Akershuskaia til Grønlia i havnen i Oslo.

– Vi har god erfaring med dette, kjenner anleggets kapasitet svært godt, og med god planlegging og logistikk håndteres snømengdene helt utmerket, forteller Kevin.

I kø for å levere snø

Nå om dagen står snølastede lastebiler og traktorer med hengere i kø for å levere snø til smelting og rensing ved anlegget. Cirka hvert 3.minutt leverer en transportbil snø til anlegget, det utgjør rundt 20 snølass og cirka 5-600 kubikkmeter snø i timen. I anlegget blir snøen effektivt renset og smeltet. Det rensede smeltevannet blir ført ut i Oslofjorden.

Det jobbes to skift med seks operatører på dagtid og fire på natten for å ta unna de store volumene.

Denne vinteren er Oslo havn kommet inn som nye kunde, og i tillegg til smelting og rensing av snøen fra Oslo-gatene og havna, kommer også leveranser fra borettslag og næringsvirksomhet.

- Snøen fra Oslo-gatene har høyeste prioritet, men vi skal klare å ta unna snø for også andre kunder, så det er bare å komme, avslutter prosjektleder Hans Kevin i NCC.

 

Les også: NCC klare for å smelte snø i Oslo | NCC

Les mer om: Snøsmelting og NCC SnowClean

 

Hans Kevin

Prosjektleder, NCC Infrastructure

Robin Stenersen

Communication Advisor, NCC Infrastructure

  • Prosjektleder Hans Kevin i NCC

  • Renset vann fra smeltet snø tilbakeføres i Oslofjorden