Viktig milepæl for massivtreprosjektet Valle Wood

NCC feiret onsdag at tak og vegger på Valle Wood - Norges største kontorbygg i massivtre - er på plass. Signalbygget langs E6 på Helsfyr i Oslo, som er selve kjernen i NCCs milliardprosjekt på Valle, har dermed nådd en helt spesiell milepæl som gir grunn til feiring både hos byggherre, entreprenører og de tusener som om kort tid skal bo eller jobbe i området.

FILM: Se Valle Wood reise seg

NETTSIDE: Prosjektside Valle Wood

– Som byggherre er det kjempefint å kunne invitere til en feiring, et kranselag, og få en anledning til å se tilbake på hva vi har oppnådd i byggeprosjektet så langt. Vi har gravd, støpt, satt sammen et komplisert trepuslespill og sist fått opp en flott trefasade som absolutt er på sin plass å markere, sier Christian Hvass, utviklingssjef i NCC Property Development.

En stolt gjeng

Forsamlingen var samstemte i at det er lagt ned en kjempeinnsats både blant egne ansatte i NCC, underentreprenørene og alle samarbeidspartnerne i prosjektet. Også prosjektleder Steinar Kjus hos entreprenøren NCC Building Norge er stolt over å være med på noe som man får inntrykk av at ikke er blitt gjort før.

– Personlig synes jeg det er spennende å være med på dette bygget. Det er et spesielt bygg som utmerker seg. Man sitter igjen med et inntrykk og en stolthet av å være med på noe som ikke er blitt gjort før. Den følelsen håper jeg alle som har bidratt her også sitter igjen med, sier Kjus.

Et referanseprosjekt innen helse og sikkerhet, bærekraft og samspill

Leder i NCC Building Norge Are Strøm gledet seg over flere mål i prosjektet som blir viktige referanser for NCC Building fremover.

– Vi har alle noe som vi er stolte av her i dag, og jeg ønsker spesielt å løfte frem den gode sikkerhetskulturen i byggeprosjektet. Vi har hatt null fraværsskader i prosjektet og prosjektorganisasjonen har satt helse og sikkerhet i førersetet helt fra planleggingsfasen, sier Strøm.

– Valle Wood symboliserer et skifte innen bærekraft med nye mer miljøvennlige materialer og gjennom blant annet reduserte klimagassutslipp. Samtidig er prosjektet et viktig bidrag til utviklingen av en ny bydel i et Oslo som opplever stor befolkningsvekst, sier Strøm.

– I tillegg så har vi i NCC Building bevisst valgt å gå inn for et sterkere fokus på samspill og tidlig involvering hvor vi får benyttet kompetansen vår tidligere i prosjektene. Valle Wood er et godt eksempel på at tidlig involvering kan gi spennende og gode løsninger, sier Strøm.

Massivtre – et bevisst og logisk valg

Leder for byggherren NCC Property Development Manne Aronsson hadde også noen synspunkter på valget av massivtre som byggemateriale.

– NCCs visjon er å fornye bransjen vår og tilby de beste bærekraftige løsningene for kundene våre. Valle Wood er et godt eksempel på dette. Ved å utvikle og bygge Norges største næringsbygg i massivtre er vi med på å utvikle bransjen, sier Aronsson.

– Skaperevne er en av NCCs viktigste verdier og vi er stolte av å bygge Norges største næringsbygg i massivtre. Massivtre er et fremtidsrettet og bærekraftig byggemateriale som vi har stor tro på. Dette er norsk byggetradisjon i samspill med nyskaping, avslutter Aronsson.