NCC og Oslo kommune samarbeider om yrkesfag

Byggebransjen trenger flere yrkesarbeidere. NCC og bransjen samarbeider derfor med utdanningsetaten i Oslo kommune om å løfte kunnskap, kjennskap og entusiasmen rundt yrkesfag gjennom prosjektet "Vi bygger småhus." Denne gangen stilte NCC opp for Morellbakken skole på Grefsen i Oslo.

– Vi formidler hva yrkesbransjen driver med og lærer ungdommene at også yrkesfag er en vei å gå. Både for å bli tømrer, anleggsarbeider, og også til å studere for å bli byggingeniør, arkitekt og de andre fagene som er involvert i byggebransjen , sier Erlend Iversen, instruktør og tømrer i NCC Building.

«Vi bygger småhus» er et praktisk-teoretisk kurs for elever på niende trinn. Gjennom dette prosjektet får elevene en teoretisk innføring i hvordan å planlegge og beregne et hus som skal være i målestokk 1:10. Elevene jobber sammen i grupper og planlegger og bygger småhusene sammen. De får erfare at mye god innsats må til.

Initiativet og ideen kommer fra bransjen gjennom Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg avdeling Oslo Akershus og Østfold.

Om kurset #vibyggersmåhus Kurset går over to dager. Fire elever går sammen i gruppe for å bygge et småhus. De får fortløpende veiledning av kursinstruktører, hvorav en gjerne er lærling. Huset kan også modelleres i 3D ved bruk av BIM (Bygnings Informasjons Modell).

Rundt 20 instruktører fra 15 bedrifter deltar: Veidekke, Skanska, AF-gruppen, BetonmastHæhre, PEAB, NCC, Backe-gruppen, Moderne Byggfornyelse, Realbygg, Alliero, NP Bygg, JM Norge, Asker Entreprenør, Bunde Gruppen og Georg Andresen & Sønner stiller med instruktører, til sammen 20 instruktørteam fra 15 bedrifter. Instruktørene (en fagarbeider og en lærling) vil gjennomgå instruktørkurs.