Fikk besøke steinens verden i Skien

Femte klasse ved Kjørbekkhøgda skole i Grenland fikk et spennende møte med Skien pukkverk der de fikk lære om geologi, pukkverksdrift og ikke minst om steinmaterialers utallige bruksområder.

Se film på Youtube: På besøk i steinens verden i Skien pukkverk
https://www.youtube.com/watch?v=HWINARP4DrY

Lørdag 9.september var Geologiens Dag, og i den forbindelse inviterte NCC Steinmaterialers pukkverk i Skien denne uken elever i området på besøk, for et inspirerende møte med geologiens verden samt for å vise betydningen steinmaterialer og pukkverksdrift faktisk har i det daglige.

– Vi ønsker å synliggjøre litt mer av det NCC jobber med her i områdene, fremme interessen for geologi og ikke minst kunne vise barna det vi jobber med, sier leder Frode Jørgensen i NCC Steinmaterialer, som har jobbet med stein og utvikling av steinbrudd i hele sitt yrkesliv.

– Mye å være stolte av 

– Vi har så mye å være stolte av, så det er svært viktig å få ut budskapet slik at barna får det med seg i det daglige når de kjører på veier og ser bygninger.

Og det ble en spennende og lærerik dag for femteklassingene, som både bød på rundtur i pukkverket, filmvisning av hvordan en sprengning arter seg, møte med ulike steintyper som larvikitt som er blitt kåret til Norges nasjonalstein – samt presentasjon og quiz om geologi og hvor mange bruksområder steinmaterialer faktisk har.