Kontorbygget Valle View reiser seg på Helsfyr

Med ferdigstillelsen av råbygget og betongelementer til øverste og 13.etasje, kan kontorbygget Valle View på Helsfyr dermed vise fram sin formidable utsikt over Oslo. NCCs produksjon pågår med full styrke og utover våren kommer både fasade og tak på plass.

Med 360 graders luftig topputsikt over Oslo jobber i disse dager fagarbeidere fra NCC og samarbeidspartnere med betongkonstruksjoner, fasadeelementer samt innvendige arbeider i det 22 000 m2 store kontorbygget, som skal bli UDIs nye hovedkvarter når det står ferdig til neste år.

–  Siden august i fjor har vi hatt full produksjon med levering og montering av prefabrikkerte betongelementer til råbygget. Alle betongelementer til hvert plan/etasje i råbygget monteres på to uker, forteller prosjektleder Stian Strande Valholm i NCC Building. 

Samtidige utvendige og innvendige arbeider
Byggplassens to ruvende kraner er daglig travelt i sving med alternerende løfte-operasjoner av kontorbyggets elementer:

Over 2000 hull- og kompaktdekker samt nesten 1000 betongbjelker- og søyler går med til Valle Views råbygg, de tyngste elementer opp mot 12 tonn. Innimellom betongelementene skal byggets 870 fasadeelementer løftes opp og på plass, med en vekt på ett tonn hver, og som skal kle kontorbyggets 8300 kvadratmeter av store byggets totale fasade på 9300 kvadratmeter.

– Fasadeelementene er prefabrikkert i Latvia, og ved ankomst byggplass heises de raskt opp og skrus fast på bygget i en kjapp og effektiv arbeidsprosess, forteller Valholm.

Samtidig pågår innvendige arbeider i byggets ulike plan med blant annet elektrikere, rørleggere, ventilasjonsteknikere og tømrere­. Det benyttes prefabrikasjon på både ventilasjon og sprinkler for å sikre en effektiv fremdrift.

Løsningsorienterte medarbeidere og samarbeidspartnere
Et internasjonalt orientert og bemannet prosjekt som Valle View må naturlig nok også håndtere de siste ukers spesielle korona-situasjon, slik at produksjonen kan gå som planlagt.

– Som følge av reiserestriksjoner var vi en periode 30 prosent redusert bemannet, men det har foreløpig normalisert seg i det vi går inn i påsken. Leveranser av varer og tjenester påvirkes av det internasjonale bildet, men her har vi gjort en nøye kartlegging av verdikjedene våre og gjør fortløpende tiltak for å sikre at produksjonen og leveranser framover skal bli minst mulig forhindret, sier Valholm.

Så lenge Korona-situasjonen ikke forverres etter påske, er han positiv til at Valle View skal ha Tett Bygg til sommeren, som planlagt, men understreker at vi er i en spesiell situasjon nasjonalt og internasjonalt, hvor ting kan endre seg raskt.

– Heldigvis har vi mange gode og løsningsorienterte medarbeidere og samarbeidspartnere på Valle View, som alle strekker seg langt for å løse de utfordringer som dukker opp, avslutter prosjektlederen.  

 

FAKTA OM VALLE

  • Valle View er andre etappe i kontorprosjektene på Helsfyr i Oslo. Valle View-byggingen ble igangsatt i Q1 2019 og har planlagt ferdigstillelse Q2 2021. 16 000 av byggets 22 000 m2 (ni av 13 etasjer) er leid ut til Utlendingsdirektoratet UDI. Første etappe i Valle-prosjektet, Valle Wood, sto ferdig sommeren 2019. Bygget er Norges største næringseiendom i massivtre.
  • Valle View vil bli miljøsertifisert i henhold til det internasjonale systemet BREEAM, Excellent level. Målet for NCC er å minimere miljøpåvirkningen og bidra med verdi for både kunder og samfunn med miljøsertifiserte bygninger, attraktive arbeidsplasser og inkluderende bymiljøer.
  • Mer info på valleforalle.no
Tor Heimdahl

Manager, Media Relations Norway, NCC Group