Sykkelfeltet i Brandvoldgata i Lillestrøm blir lagt merke til. Foto: NCC

Røde sykkelveier får oppmerksomhet

NCC har de siste årene utviklet en støpeasfalt som gir gode og skarpe farger. Røde sykkelveier i både Oslo, Trondheim og på Lillestrøm blir nå lagt merke til.

NCC gjør sin satsing på støpeasfalt gjennom merkevaren Binab Spesialdekker og områdesjef Thor Kvam forteller om stor interesse for den røde støpeasfalten.

Synlighet

– Vi har fått et fargespekter med klare og friske farger, som bidrar til synlighet i trafikken og markerte skiller. Støpeasfalten bidrar dermed til godt markerte felter og økt sikkerhet for syklister og gående, sier Binab-sjef Thor Kvam.

Binab bruker en blank bitumen som gjør at det kan produseres støpeasfalt i en rekke farger gjennom å tilsette ønsket fargestoff. Foreløpig er det rød asfalt til sykkelveier som har fått mest oppmerksomhet.

– Vi har gjort en rekke testlegginger rundt om i landet og det ser veldig bra ut. Vi tror at også andre farger vil kunne slå an og vi jobber med flere interessenter, sier Kvam.

Farget støpeasfalt fra NCC Photo/illustration: Foto: NCC
Støpeasfalt fra NCC finnes i mange spennende farger. Hittil er den røde blitt mest brukt, blant annet til sykkelveier. Foto: NCC