NCC plogget i Trondheim

Snøen smelter og søppelet kommer frem. Det fikk NCC-ansatte i Trondheim til å kaste seg på den nye trenden med å kombinere jogging og søppelplukking.

Initiativtakeren Beate Johannessen jobber til daglig med bærekraft og miljø. Hun tente straks på tanken om plogging og fikk enkelt med seg en gjeng fra NCC Building i Trondheim.

Lær mer om plogging på Wikipedia

– Det er utrolig gøy å kunne gi litt tilbake, samtidig er det skremmende å se hvor mye søppel som faktisk ligger strødd, sier Johannesen.

– Det er hyggelig å få så mange positive tilbakemeldinger fra forbipasserende. Jeg håper vi kan inspirere til at flere tar seg litt tid for å bidra til miljøet, sier Johannesen.

Ni fulle sekker med søppel

Med utgangspunkt fra det pågående byggeprosjektet Lyngården som NCC Building bygger rett ved Strinda Kirke i Trondheim, samles en gjeng for å gi noe tilbake til nærområdet. Prosjektleder i NCC Building Norge Thomas Giertsen er med på ploggingen.

– Vi er en plasskrevende og støyende bransje, som krever litt tålmodighet fra naboer mens prosjektene pågår. Derfor synes vi det er greit å kunne gi litt tilbake utover det som forventes, sier Giertsen.

Selv om joggingen for det meste besto av gåing, var resultatet av en liten times plogging ni fulle sekker med søppel, en fornøyd gjeng og et ryddigere nabolag.

Prosjektingeniør og bærekraftentusiast Beate Johannessen er fornøyd med engasjementet til kollegene sine:

plogging-rydder-narmiljoet