NCC leverte nytt rådhus før tiden

Den nye rådhusfløyen på Byfogdløkka i Tønsberg ble overlevert 21. september, halvannen måned tidligere enn avtalt. Byggherre Tønsberg kommune, Eiendomsutvikling er strålende fornøyd med entreprenør NCC, noe som har resultert i flere tilleggsoppdrag i tilknytning til det eksisterende prosjektet.

– Samarbeidet med NCC har vært eksemplarisk. Vi har derfor gitt selskapet ytterligere tilleggsoppdrag i de gamle rådhusfløyene her i kvartalet, sier Anne Margrete Økstad, prosjektleder for byggherren Tønsberg kommune, Eiendomsutvikling.

Det var ikke mangel på smil, latter og positive forventninger da nøkkelen til nye Tønsberg rådhus ble overlevert til Tønsberg kommune 21. september. De ansatte i Tønsberg kommune er allerede i full gang med innflyttingen og møter en helt ny arbeidshverdag i nye lokaler med blant annet et etterlengtet og moderne inneklimasystem.

– Alle gleder seg til å flytte inn, det ses på ansiktene til dem som flytter inn her i dag, sier Økstad med et smil.

– Vi i Byfogdløkka-prosjektet er stolte over å kunne levere bygget før prosjektert tid og innenfor budsjett til en særdeles fornøyd kunde. Det betyr ytterligere oppdrag og mer penger i kassa for oss i NCC, sier Gunnar Håkonsen, anleggsleder i NCC.

Fokus på godt inneklima og miljø

En avgjørende faktor for at valget av entreprenør falt på NCC var blant annet gode og konkurransedyktige løsninger innen inneklima og miljø. Det er tidligere blitt rapportert at det gamle bygget var i så dårlig forfatning at det sto i fare for å bli stengt av Arbeidstilsynet. Det 50 år gamle bygget hadde dårlig inneklima, det var en brannfelle, og nærmest umulig å holde varmt om vinteren, i tillegg til å være lite effektivt.

– De ansatte får nå et helt nytt VVS-system med sensorer som styrer både varme, luft og lys i hvert enkelt rom. Dette i tillegg til fjernvarme sikrer et godt indre og ytre miljø i lang tid etter levering, sier Håkonsen.

Håkonsen forteller videre at fokuset på prefabrikkerte løsninger på ferdige flater, tett oppfølging av underentreprenører, fokus på HMS og miljø og en høy kildesorteringsgrad av byggavfall på 97 prosent er noen av grunnene til at prosjektet har vært så vellykket.

– Vi er et team av mennesker som har lyktes i å komme samlet i mål på en god måte, sier Håkonsen.