Illustrasjon: Plus arkitektur og Rodeo arkitekter

NCC tildelt kontrakt av Sarpsborg kommune

I forbindelse med byggingen av nytt bibliotek i Sarpsborg har NCC tirsdag signert avtale om en utviklingsfase med Sarpsborg kommune.

NCC skal sammen med Plus Arkitektur og Rodeo arkitekter utvikle nye Sarpsborg Bibliotek. Utviklingsfasen skal ende opp med et planforslag for byggingen av det nye biblioteket, som bygger videre på det forslaget NCC presenterte i pris- og designkonkurransen.

- Sammen med våre samarbeidspartnere har vi presentert et svært godt konsept og nå skal vi og Sarpsborg kommune jobbe videre med dette og planlegge et moderne og godt bibliotek for innbyggerne i Sarpsborg. Vi ser frem til denne utviklingsfasen og å kunne presentere et godt og gjennomarbeidet konsept, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

Juryens begrunnelse
Det planlagte bygget fikk meget gode tilbakemeldinger fra juryen, som blant annet fremhevet at «Samling» er et tydelig prosjekt med sterk karakter, og fremstår som et moderne og elegant tilskudd til byen.

Videre bemerket de at organiseringen av bygget er svært ryddig, men at huset likevel oppleves rikt på forskjellige rom og gir mange muligheter for formidling, møter og drift. Gode og tilstrekkelig store arealer til både besøkende, ansatte og samlinger og et enkelt og elegant eksteriør som formidler byggets aktivitet ble også fremhevet.

- NCC er stolte av det arbeidet vi har gjort i denne pris- og designfasen. Sammen med svært dyktige folk i både Plus arkitektur og Rodeo arkitekter har vi virkelig fått vist vår kompetanse og forståelse av behov og muligheter et nytt bibliotek gir, sier distriktsleder Jørund Thue i NCC Building Viken Øst.

Thue setter særlig stor pris på at Sarpsborg kommune har valgt NCC når de for første gang har valg en samspillsfase for utvikling og optimalisering av et byggeprosjekt.

- Vi har spesialisert oss som samspillsentreprenør og ser at dette bringer økt trygghet inn i prosjektene når vi i samarbeid med våre kunder skal realisere deres byggeprosjekter, sier Thue.

 

BILDETEKSTER:

B1: Eksteriør Sarpsborg bibliotek. Illustrasjon: Plus arkitektur og Rodeo arkitekter

B2: Interiør Sarpsborg bibliotek. Illustrasjon: Plus arkitektur og Rodeo arkitekter

B3: Fra signeringen av utviklingsavtalen i Sarpsborg tirsdag, f.v. virksomhetsleder Lars Henning Olsen i Sarpsborg kommune og distriktsleder Jørund Thue i NCC Building Norge. Foto: Morten Nilsen/Sarpsborg kommune

Terje Stachnik Hansen

Head of Communication Norway

Jørund Thue

Distriktsleder Viken øst, NCC Building Nordics