NCC sponser gratis leksehjelp for matematikkstudenter i de nordiske landene

NCC signerer en ny treårig sponsoravtale med Mattecentrum (Mattesenteret i Norge) slik at enda flere elever fra både grunnskole og videregående kan få gratis hjelp med matteleksene.

- NCC er en av våre hovedsponsorer, og den nye avtalen er svært verdifull for oss. Mattehjelpen er gratis og for tiden kun tilgjengelig i Oslo, sier Mattecentrums generalsekretær Karolina Lisslö.

NCC har vært Mattesenterets hovedsponsor siden 2013. Siden da har Mattecentrum mer enn fordoblet seg, fra å hjelpe 100 000 svenske ungdomsskoleelever i måneden med matteleksene til 250 000 elever i måneden over Sverige. Flere arbeidstakere fra NCC har engasjert seg og jobber frivillig ved flere mattecaféer i Sverige.

Med den nye sponsoravtalen kan Mattecentrum satse bredt i hele Norden. Med denne avtalen, har antall matteøkter økt i både Sverige og Danmark. I Sverige har Mattecentrum utvidet tilbudet i byer de allerede er i, men også slått rot i nye byer.

- I dag er den matematiske kunnskapen på et historisk lavt nivå. Matematikk er en av de viktigste kjernefagene, spesielt i tekniske yrker. Vi har stort behov for ingeniører, og samtidig dyktige yrkesarbeidere. Vi vil derfor bidra til å snu trenden for matematikk og fortsetter å støtte Mattesenterets utvikling, sier NCC-sjef Peter Wågström.

Mattecentrum har blitt kåret til Europas nest beste sosiale innovasjon i Den europeiske investeringsbanken. Det er en frivillig organisasjon med aktivitet spredt ut over hele Sverige, Danmark og nå også i Oslo.

I slutten av januar 2017 starter Mattesenteret opp i Oslo i flotte lokaler på Deichmanske bibliotek. Her er det fullt mulig for NCCere å melde seg som frivillige mattehjelpere.