NCC pynter til jul i Oslo

Mandag 28. november ble juletreet som skal lyse opp Youngstorget stødig plassert av NCCs juletreavdeling. Dette er det fjerde juletreet de setter opp i Oslo, de har tidligere satt opp på Stortorvet, ved Regjeringskvartalet og i Frognerparken. I tillegg har et tre på Kampen blitt pyntet med 1,1 km (!) julelyslenke.

Å sette opp en julegran på 15 meter krever sitt – først skal den manøvreres ut av skogen, og ned til NCCs lokaler på Alnabru, før det igjen skal fraktes ned til Oslo sentrum. Den største utfordringen viste seg å være noen feilparkerte biler i Oslo sentrum.

Julegrana på Stortorvet er i år kjøpt fra en gård i Aurskog-Høland. – Det er ikke hvilken som helst gran som blir plukket ut til å stå i Oslo sentrum. Vi jakter etter kvalitetstrær, og vi har allerede startet prosessen med å lete etter noen fine trær til neste år allerede. Julegrana må være høy, fyldig og se ut som et ordentlig juletre, sier Øyvind Eriksen, NCCs juletreekspert. Eriksen jobber resten av året i Drift og vedlikehold i NCC Infra Service.

Tidligere har det blitt satt opp juletre i Regjeringskvartalet, på Stortorvet og i Frognerparken. Juletreene har blitt lyst opp og lyser forhåpentligvis opp desembertilværelsen for forbipasserende.

I år står juletreet i midten av julemarkedet på Youngstorget. Julemarkedet åpnet torsdag 1. desember, det er et tradisjonelt julemarked med hjemmelagde produkter og kortreist mat. – Dette er tiende året på rad at vi er ansvarlig for dette julemarkedet, vi har utstillere fra Danmark, Sverige og Tyskland, og selvfølgelig mange fra Norge. Vi håper å kunne lage en hyggelig atmosfære her på Youngstorget, og at de besøkende får en god julefølelse av å besøke årets julemarked. Julegrana står her som et midtpunkt, dete har vi gledet oss til, sier julemarkedansvarlige Ketil Aamodt og Morten Ruud i Event Produksjon. 

Kampen_2
file5
IMG_9110liten
IMG_9120