NCC leverte Røykenbadet på rekordtid

Røykenbadet, Røyken kommunes nye svømmehall og helsehus på Bråset, ble onsdag 30. november signert over til byggherren. Den nye svømmehallen ble oppført på rekordtid, noe Røyken Eiendom utrykker glede over.

– Vi er meget fornøyde og ser frem til den offisielle åpningen av det nye og moderne anlegget den 14. januar neste år, sier Erik Schreuder, daglig leder for Røykenbadet KF.

Den nye og moderne svømmehallen består av tre etasjer med en fasade kledd i Røyken-granitt. Bygget har et totalt areal på omtrent 8350 kvadratmeter og har en verdi på 232 millioner kroner.

Spennende, tekniske løsninger

Badeanlegget inneholder fem basseng, samt sklier, treningssenter og et helsehus med blant annet legekontor, tannlege og fysioterapi. Terapibassenget kan heves og senkes med hydrauliske jekker for bedre å imøtekomme brukernes behov. Utvendig finner man en velværeavdeling med både boblebad og kaldkulp i tillegg til et lekeanlegg.

– Røykenbadet har vært et veldig interessant prosjekt med mange spennende, tekniske løsninger, sier Torbjørn Rastad, prosjektleder i NCC.

Blant annet er det installert en teknologi innen vannrensing basert på en gjennomprøvd sandfilterløsning i stedet for en tradisjonell keramisk løsning. I tillegg ble det boret 32 energibrønner på 300 meter hver for å møte dagens og morgendagens energi- og miljøutfordringer.

Svømmehallen består også av et moderne treningssenter som blant annet inkluderer en spinninghall, et styrkerom, og regionens største klatrevegg på over 200 kvadratmeter.

Prefabrikkerte elementer og spesialkompetanse

NCC startet for alvor byggingen av Røykenbadet i uke 48 i 2015 da selskapet monterte byggets første prefabrikkerte betongelementer. Bruk av prefabrikkerte betongelementer i kombinasjon med NCCs spesialkompetanse innen bygging av svømmehaller og badeanlegg, var en av hovedgrunnene til at bygget ble levert på rekordtid.

– Prosessen har siden våren vært god og vi er meget godt fornøyd med sluttresultatet. Vi har hatt en god dialog med entreprenøren hele veien, og de endringene som kom underveis er blitt avklart og løst på en god måte, sier Bård Rasch Haugen, prosjektleder hos Røyken Eiendom.

NCC fulgte selskapets eget «Grønn byggeplass»-konsept under hele oppføringen. Dette resulterte blant annet i en gjenvinningsgrad på avfall på 96 prosent.

Røykenbadet ble overlevert fra NCC 30. november og åpner offisielt 14. januar. Foto Cato Gustavson Photo/illustration: Røykenbadet ble overlevert fra NCC 30. november og åpner offisielt 14. januar. Foto Cato Gustavson
gunnar-svein-ulvestad
Gunnar Svein Ulvestad

Avdelingsleder Non-Residential, Oslo & sentrale Østlandet, NCC Building Nordics