Eikefjord asfaltfabrikk

NCC i gang med asfaltproduksjon i Eikefjord

NCC Industry har denne våren etablert en asfaltenhet i Førde og asfaltfabrikken i Eikefjord har nettopp startet opp asfaltproduksjonen.

Med nyetableringen av asfaltenhet i Førde og asfaltfabrikk i Eikefjord står NCC Industry foran en tøff sesong hvor det skal konkurreres om asfaltjobbene og etablering i asfaltmarkedet i regionen.

Distriktssjef Lasse Tefre opplever at markedet har vært positive til en ny asfaltaktør.

- Vi har brukt mye tid på besøk hos entreprenører og andre kunder. Jeg opplever at markedet tar godt imot oss, sier han.

- Med asfaltfabrikken nå i drift skal vi levere kvalitetsasfalt til markedet. Vi har på grunn av koronasituasjonen blitt noe forsinket. Vi er derfor veldig glade for å være i gang, sier Marius Sande, distriktssjef for asfaltproduksjon i NCC Industry.

Denne uken er NCC Industry i gang med asfaltering for Kinn kommune på Svanøy utenfor Florø. 

Fin ordrebok

Ordreboka er ifølge Tefre fin og nå skal både oppkjørsler, parkeringsplasser og veistrekninger vil få asfalt fra asfaltfabrikken i Eikefjord.

I dag har NCC Industry 8 personer som jobber med asfaltlegging. I tillegg er det tre personer på asfaltfabrikken i Eikefjord. Lasse Tefre ser for seg at vi etter hvert vil være 15 – 20 personer som vil jobbe med asfaltlegging.

I tillegg til ansatte i NCC vil det også være involvert en del transportører til asfalttransport og mannskap i forbindelse med trafikkdirigering.

Dyktige folk og god stemning

Etableringen av asfaltenhet i Førde og asfaltfabrikk i Eikefjord er en viktig satsing for NCC Industry, som med dette går inn en del av landet hvor de ikke har vært så sterke i asfaltmarkedet. En slik etablering er ikke mulig uten dyktige folk og en positiv og sterk vinnerkultur i enheten.

- Vi har fått på plass dyktige og erfarne folk på både asfaltproduksjon og legging, som vet hva de snakker om. Dette er en gjeng som med positiv drivkraft vil markere NCC på en svært god måte. Med asfaltfabrikken nå i drift, vil NCC for fullt starte opp en rekke store og små asfaltprosjekter utover asfaltsesongen, sier asfaltdirektør Joar Caspersen.

Helge Eidsheim

Operation Manager Production, Hordaland, NCC Industry

Sogn og Fjordane asfaltkontor
Sogn og Fjordane asfaltkontor
Besøksadresse:

Indre Hornnesvika 11, 6800 Førde

Telefon: +47 481 00 767
Eikefjord asfaltfabrikk
Eikefjord asfaltfabrikk
Besøksadresse:

Nesjane Industriområde

Postadresse:

Kvalvika, 5940 Eikefjord

Telefon: +47 917 04 163