NCC donerer 1 million til Ingeniører uten grenser i Sverige

I stedet for å gi julegave til de ansatte, donerer NCC 1 million svenske kroner til Ingeniører uten grenser i Sverige, som skal bruke pengene til å utvide en skole i Tanzania.

Det betyr at skolens utdannelsesprogram kan bli forlenget med to år og gjør at elever dermed kan begynne på universitetsstudier etter skolegangen.

- Vi i Ingeniører uten grenser er fantastisk glade for denne julegaven! Dette betyr at vi sammen med vår partner i Tanzania kan ta store og avgjørende skritt for å forbedre utdanningssituasjonen i Karagwe, sier Caroline Bastholm, generalsekretær for ingeniører uten grenser i Sverige, en ideell organisasjon som arbeider med ulike utviklingsprosjekter rundt om i verden.

Prosjektene i regi av Ingeniører uten grenser utføres av frivillige, med lokale leverandører og alltid med lokale partnere for å spre kunnskap og levere bærekraftige løsninger.

Flere klasserom
NCCs donasjon vil realisere et planlagt prosjekt som innebærer at skolen i Karagwe i Tanzania får flere klasserom, laboratoriearbeid og sovesaler. Utdanningen kan dermed utvides, noe som betyr at elevene vil bli kvalifisert for universitetsstudier. Nye vanntanker vil gi tilgang til drikkevann og vann til sanitær, matlaging og vanning av avlinger mellom 3500 og 4000 elever og lærere i området.

- Vi gir årets juledonasjon til et prosjekt som konkret bidrar til tilgang til kompetanse og utdannelse som vi i Norden ofte tar for gitt, sier Tomas Carlsson, konsernsjef i NCC.

NCC vil også se på hvordan NCCs medarbeidere kunne bidra til prosjektet. Juledonasjon er gjort til Ingeniører Uten Grenser i Sverige, som vil samarbeide med sine kolleger i Danmark, Finland og Norge.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Caroline Bastholm, generalsekretær, Ingeniører uten grenser
+46 070 539 42 99

Tor Heimdahl, kommunikasjonssjef, NCC i Norge,
+ 47 95 13 06 93, tor.heimdahl@ncc.no