Erfaringsutveksling på Global VDC-uke i Standford

NCC fortsetter sitt gode samarbeid med NTNU og Stanford innenfor VDC-utdanningen. I juni var 2 av våre kollegaer på studiebesøk på universitetet i California.

CIFE, Center for Integrated Facility Engineering ved Stanford Universitet, arrangerte Global VDC-uke for andre gang i år. PhD Martin Fischer er ansvarlig for VDC-utdanningen på Stanford, og hadde gleden av å invitere til forelesninger og erfaringsdeling i en hel uke på USAs solkyst. I denne uken ligger også 2 dager med Global VDC «Summer program 2023».

Dette er dager med innsikt i teknologi- og innovasjonsledelse fra bransjeledende bedrifter som blir utfordret til å presentere innovasjon og utvikling som pågår i dag, og fremtidsutsikter. I disse tider med ChatGPT og kunstig intelligens presenterte flere hvordan teknologien vil bidra til bygg- og anleggsbransjen i årene som kommer. Blant annet PhD, doktorgradstudent Junwen Zheng gav et bilde på hvordan han har bygget BIM-GPT med AI-språkmodul. Et rammeverk for BIM informasjonssøk med bruk av maskinlæring for BIM til enhver mann (GPT=Generative Pretrained Transformers).  

VDC i Standford