40 gjennomførte 40 timer digitalt grunnkurs i HMS

På grunn av den pågående smittesituasjonen ble NCCs grunnkurs i HMS gjennomført digitalt, med rekordmange deltakere. Hele 40 NCC-ansatte gjennomførte det omfattende 40 timers kurset over fire dager.

-Grunnkurset er viktig for å øke vår interne kunnskap om regelverk, lover, forskrifter og NCCs egne retningslinjer, slik at vi som selskap kan ivareta våre forpliktelser i forhold til å skape et sikkert arbeidsmiljø, sier Morten Larsen, HMS-sjef i forretningsområdet NCC Infrastructure.

NCC har gjennomført grunnkurs i HMS for sine ansatte i 28 år. Erfaringene er at kurset gir økt kunnskap og forståelse, og dermed er viktig for å opprettholde en god sikkerhetskultur.

I tillegg til at deltakerne får økt kunnskap om formelle lover og regler, er kurset også svært praktisk.

-Utover den formelle delen legger vi også vekt på å gi praktisk informasjon, med deltakelse fra leverandører som er spesialister på arbeidsklær, sko og verneutstyr. Praktiske hjemmeoppgaver og innføring i hvordan man finner frem til HMS kontaktpersoner, materiell og systemer som for eksempel Synergi. Bedriftshelsetjenesten bidrar også med sin kompetanse på psykososialt og organisatorisk arbeidsmiljø, sier HMS-koordinator for NCC i Norge, Trine Elise Flesjø Gjønnæss.

Deltakerne på det digitale grunnkurset kom fra både NCC Infrastructure, NCC Industry og NCC Building, samt også fra datterselskapene våre, og fungerer i dag som blant annet lærlinger, verneombud, medlemmer i AMU, ledere i produksjon og HMS- og prosjekteringsledere.

Til sammen var det deltakere på syv ulike lokasjoner som fulgte det digitale kurset.

-For å kunne utøve godt HMS-arbeid må vi ha faglig trygge medarbeidere som er godt skolert. De rundt 1.600 timeverkene som er brukt for å gjennomføre kurset er en betydelig investering, avslutter Morten Larsen.

40 personer fordelt på 7 lokasjoner deltok på NCCs digitale 40 timers HMS-kurs

Morten Larsen

KS/HMS-sjef, NCC Infrastructure

Tor Heimdahl

Manager, Media Relations Norway, NCC Group