Beredskapsøvelse og førstehjelpsøvelse for NCC Industry i Bergen

Onsdag og torsdag denne uken ble det gjennomført kurs og øvelse i beredskap og krisehåndtering i forbindelse med NCCs HMS-uke. I samarbeid med bedriftshelsetjenesten Stamina fikk asfaltleggerne i NCC øvd seg på førstehjelp.

Stamina hadde onsdag en teoretisk gjennomgang av beredskap og krisehåndtering med alle på avdelingskontoret til NCC Asfalt i Arna. Her ble det gjennomgått forebyggende krisearbeid - som risikovurdering, utvikle prosedyrer samt kriseøvelse og trening. Tiltaket ble vedtatt fra lokalt AMU (arbeidsmiljøutvalg) og er en del av årets handlingsplan.

- Førstehjelp og beredskap kan man nesten ikke øve for ofte på. Det har vært veldig lærerikt å ha en slik gjennomgang med Stamina. Vi arbeider i en bransje der ulykker dessverre forekommer, og da må alle være forberedt på hvordan de best kan hjelpe til når ulykken først er ute, sier distriktssjef i NCC Industry, Stian Lyngsgård.

Selve førstehjelpsøvelsen foregikk ute på et asfaltlag på Os. Øvelsen tok utgangspunkt i en personpåkjørsel av bil. Markøren hadde kutt i arm, brudd i bein, ble bevisstløs og gikk til slutt i hjertestans. Stamina organiserte øvelsen, og hadde i etterkant en evaluering med asfaltlaget og ledelsen etter øvelsen. De vil i etterkant av begge øvelsene sende evalueringsrapport til AMU, som igjen vil ta erfaringene videre med i sitt arbeid.

- Vi er veldig godt fornøyd med gjennomførelsen av denne øvelsen. Engasjementet var stort fra alle som deltok, og vi fikk inn flere tips om hvordan vi kan forbedre arbeidet vårt med sikkerhet. Målet med hele øvelsen er å kunne være etterpåkloke på forhånd, avslutter Lyngsgård.

2-2
1-1
5-5
6-6