450 elever fra Bondi barneskole besøkte NCC-anlegget på Risenga

Tirsdag 4. desember stod Asker kommune og NCC klare for å ta i mot elever fra Bondi barneskole som skulle være med på Trygg Trafikk-opplæring inne på Risenga-området. I tillegg fikk elevene et innblikk i det som skjer på en byggeplass og ikke minst hvordan NCC ivaretar sikkerheten på en hektisk byggeplass.

Det stråler fra 80 refleksvester når førsteklasse på Bondi barneskole stimler rundt lastebilen og gravemaskinen på grusplassen ved Leikvollhallen. De er den tredje puljen av til sammen 450 elver som skal få høre om trafikksikkerhet og lære om blindsoner. I forkant av opplegget har barna sett film på skolen om hva som er viktig å huske på i trafikken.

Alle får utdelt hver sin refleksvest som de gladelig drar over hode med litt hjelp av lærerne. Så retter de nysgjerrigheten mot personellet fra NCC som står dekket fra topp til tå i verneutstyr. Spesielt fasinerte er de over verneskoene. Etter tur hopper de på føttene deres. Enda mer stas blir det når de i tillegg får prøve på hjelmene.

– Mye skal skje på Risenga fremover, og derfor er det spesielt viktig å inkludere Bondi barneskole i å ivareta sikkerheten, sier Mette Kringe, prosjektleder for ny Risenga ungdomsskole for Asker kommune. – Barn i den alderen er jo også veldig interessert i byggeplasser og anleggsmaskiner, så det viktig og hyggelig å vise dem frem i trygge omgivelser.

Samarbeider om sikkerheten

Trygg trafikk-opplegget er et samarbeid mellom Asker kommune, NCC og Bondi skole. Bakgrunnen er videreutviklingen av Risenga som vil medføre mye anleggstrafikk inne på området som for mange av barna er skolevei.

– Det er viktig at barn vet hva som foregår i og rundt en byggeplass. Spesielt med tanke på blindsone som ofte blir glemt, forteller Harald Evensen, HMS-sjef i NCC som kom til Risenga ens ærend for å lære barna om sikkerhet. – Barn og sikkerhet er veldig viktig. Vår førsteprioritet er alltid sikkerhet og det er alltid det første temaet på møter.

Blindsoner og refleks

Brølende løper barna mot lastebilen og stiller seg i ring rundt dem. «Kan du se oss nå?» spør de læreren som sitter i førersetet. Hun gir tommel ned tegn, og barna samles nok en gang for å høre hvordan de kan være sikre på å bli sett. Bruk refleksvest, vink til sjåføren og hold dere på fortauet blir repetert, og de vinker muntert til læreren som fremdeles sitter inne i lastebilen og vinker tilbake.