Se asfalteringen av Ørnevegen i ørneperspektiv

I midten av oktober asfalterte NCC Ørnevegen i Geiranger (Fylkesveg 63). Vi har fått laget en film fra arbeidet på den spesielle og naturskjønne veistrekningen. Følg formann Arve Flaaskog og hans asfaltlag på jobb.

Å asfaltere Ørnevegen var en krevende oppgave. Det er trangt, svingete og trafikkert. I tillegg kom asfalten fra Ålesund - 8 timers båttur unna. Totalt ble det lagt 2500 tonn asfalt, og det krevde planlegging og innsatsvilje.

Etter asfaltproduksjon i Ålesund og båtfrakt til Geiranger ble asfalten lastet over på lastebiler på kaia. Der ble det stilt høye krav om å holde turistkaia rein.

- Vi var klare på at lossing av båten måtte skje uten søl, sier prosjektleder Per Lensebakken, som sto for planleggingen av jobben i Ørnevegen.

Selve utleggingen sørget asfaltlaget til Arve Flaaskog for og de sto virkelig på for å få en så smidig gjennomføring som mulig. Veien er trang og svingete, og det var ikke mye plass til forbipasserende kjøretøy. Manuell dirigering av trafikken var også nødvendig underveis i arbeidet.