Bygg tro på fremtiden

Vi i NCC ønsker at julen skal bli et lyspunkt for noen av dem som trenger det mest. Derfor gir vi 1 million kroner til humanitære formål. Dette gjør vi i stedet for å sende julekort eller julegaver til kunder og medarbeidere.

Hva er så årets julegave? I år har vi valgt ut tre organisasjoner som hver dag jobber for å fremme helse, trygghet og kunnskap blant mennesker som er på flukt eller lever i stor fattigdom. Vi har valgt ut tre prosjekter i ulike deler av verden, som alle bidrar med kunnskapsoverføring og aktiviteter som øker levestandarden for mange.

I første halvdel av desember stemmer NCCs medarbeidere og kunder på den organisasjonen som hjertet deres banker litt ekstra for. Organisasjonen som flertallet i selskapet føler litt ekstra for, får 500.000 kroner, mens de to andre får 250.000 kroner hver.

Les mer om organisasjonene som er nominert i 2017

Unicefs arbeid i Øst-Timor

Standarden på mange helseforetak i Øst-Timor er skremmende dårlig. Med donasjonen fra NCC kan Unicef oppgradere 30 helseinstitusjoner rundt i landet, slik at det blir mulig å gi mennesker et grunnleggende helsetilbud.

Les mer om Unicefs arbeid i Øst-Timor på vår blogg

Plan Internationals arbeid i Guatemala

Mange jenter i Guatemala har begrensede muligheter for skolegang. Donasjonen fra NCC vil gjøre det mulig for Plan International å drive 32 barneskoler i Guatemala i ett år, og pengene vil også dekke skolepenger, materiell, transport og uniformer.

Les mer om Plans arbeid for jentene i Guatemala på bloggen

Leger Uten Grensers arbeid i Libanon

Mer enn 1,5 millioner flyktninger fra Syria har kommet seg til Libanon de siste årene, og mange lever under elendige kår. Ved hjelp av donasjonen fra NCC kan Leger Uten Grenser gi flyktninger tilsyn og behandling for både sykdommer, skader og traumer, samt drive helsestasjoner for mødre og barn.

Alle organisasjonenes virksomhet varmer hjertet vårt litt ekstra. Vi håper dessuten at vårt engasjement inspirerer flere til å bidra til deres eller andre organisasjoners virksomhet.

Les mer om Leger uten grenser i Libanon på bloggen vår.

I juleuken presenterer NCC organisasjonen som får den største sjekken. Vil du se hva tidligere juledonasjoner har bidratt til? I bloggen vår forteller mottakerne av fjorårets juledonasjon med egne ord hvordan julegaven er blitt brukt.

NCCs leder for bærekraft om vår juledonasjon

Hør hva Christina Lindbäck, leder for bærekraft i NCC, tenker om vår juledonasjon og andre samarbeid som gjør oss ekstra glade for at det snart er jul, og for muligheten til å gjøre noe for dem som har det atskillig tøffere i livet enn oss. Denne filmen handler om å tenne lys og håp. Vi ønsker å inspirere flere til å gjøre noe for dem som ingenting har.