Bygg tro på fremtiden

Vi i NCC ønsker at julen skal bli et lyspunkt for noen av dem som trenger det mest. Derfor gir vi 1 million kroner til humanitære formål. Dette gjør vi i stedet for å sende julekort eller julegaver til kunder og medarbeidere.

I stedet for julegaver til ansatte og forretningspartnere gir NCC en felles juledonasjon fra hele konsernet. I 2018 gikk donasjonen til Ingeniører Uten Grenser, en frivillig organisasjon som jobber med utviklingsprosjekter rundt omkring i verden. Prosjektene gjennomføres av frivillige, lokale leverandører og alltid med lokale partnere for å spre kunnskap og levere bærekraftige løsninger.

NCCs donasjon var rettet mot et planlagt prosjekt for en skole i Karagwe i Tanzania, som gikk ut på å bygge flere klasserom, laboratorier og internater. På den måten kan utdanningsprogrammet utvides, noe som betyr at elevene da vil være kvalifisert for å søke seg til universitetsstudier. Nye vanntanker vil gi tilgang til drikkevann og vann til rengjøring, matlaging og vanning av avlinger for de mellom 3500 og 4000 elevene og lærerne i området.

Tidligere donasjoner

Vil du se hva våre tidligere juledonasjoner har gått til? I bloggen vår beskriver mottakere av juledonasjonen med egne ord hvordan julegaven fra oss har kommet til stor nytte.

NCCs leder for bærekraft om vår juledonasjon

Hør hva Christina Lindbäck, leder for bærekraft i NCC, tenker om vår juledonasjon og andre samarbeid som gjør oss ekstra glade for at det snart er jul, og for muligheten til å gjøre noe for dem som har det atskillig tøffere i livet enn oss. Denne filmen handler om å tenne lys og håp. Vi ønsker å inspirere flere til å gjøre noe for dem som ingenting har.