Barnas Byggeskole

For tolvte år på rad samler NCC i Norge barn i alderen fem til tolv år for å gi dem en introduksjon til bygg- og anleggsbransjen.

Øke interessen for bygg- og anleggsfag

Barnas Byggeskole er et prosjekt som skal skape interesse hos barn og unge for bygg- og anleggsfag. Målet for uken er at barna øker kunnskap og interesse for byggebransjen, teknikk- og realfag, samt å gi barna en morsom og utviklende sommeruke. Totalt har over 1 000 barn deltatt de ti årene byggeskolen er blitt arrangert.

Fokus på humler

I år, som i fjor, skal barna blant annet bygge humlekasser. Disse skal også settes ut i skogen slik at humledronningene enklere kan bygge opp en egen koloni med humler. Vi ser at humlebestanden går ned, og dette ønsker vi å hjelpe til med.

I Oslo skal barna også være med å bygge undervisningsbenker i skolegården som skal overrekkes årets samarbeidsskole, Trasop skole. Til dette arbeidet får barna kyndige hjelp av erfarne håndverkere fra NCC. Byggverket bygges i bærekraftige materialer og vil være til glede for skolenes elever i flere år fremover.

I Asker er årets samarbeidsskole Vettre skole, og også her skal barna bygge for nærmiljøet med kyndig hjelp av erfarne håndverkere fra NCC.

Barn fra Oslo og Asker

I år skal 70 barn fra Oslo og Asker mellom åtte og tolv år snekre, legge asfalt, leke og lære om byggfaget.

Praktisk læring i store og små grupper gir barna ny innsikt i hvordan skolefagene brukes til å løse de fleste oppgaver innen våre fag. I tillegg får barna se hvor viktig stolthet for eget arbeid og gode holdninger er for å skape en morsom og spennende arbeidsdag. Vi legger også vekt på å skape gode holdninger i forhold til helse, miljø og sikkerhet.

Les bloggen fra Barnas Byggeskole her

Tid og sted

  • 14. til 18. august (Oslo) og 15. til 17. august (Asker)
  • I Oslo er vi på Trasop skole, i Asker på Vettre skole
  • Barna er mellom 8 og 12 år for Oslo og mellom 6 og 9 år i Asker
  • I tillegg til NCC-ansattes barn inviteres også barn fra samarbeidsskoler.

Ministerbesøk på Barnas Byggeskole