NCC signerer for 220 millioner på Kjellstad i Lier

NCC signerte torsdag ettermiddag sin tredje kontrakt med Holtefjell Eiendom om utvikling og bygging av Kjellstad Næringspark langs E18 i Lier. NCC bygger både første og andre byggetrinn i den 14 000 kvadratmeter store næringsparken. Arbeidene med første byggetrinn er allerede i gang og ferdigstilles i desember 2018.

– Dette er et viktig prosjekt, ikke bare for NCC og Holtefjell, men også for Drammensregionen. Bygget blir BREEAM-sertifisert og et av Buskeruds mest miljøvennlige næringsbygg. Samtidig ser vi at tidligfasesamarbeidet med Holtefjell om utviklingen av området har fungert veldig bra. Vi gleder oss nå til å realisere prosjektet for Holtefjell, sier Are Strøm, leder i NCC Building Norge.

Arbeidene med første byggetrinn omfatter 8 400 kvadratmeter og forventes ferdigstilt desember 2018. NCC Building og Holtefjell Eiendom har samarbeidet om prosjektet i et års tid allerede, og utviklerne har frem til nå holdt kortene tett til brystet.

Flytter inn i Drammensregionens første BREEAM-sertifiserte næringsbygg
NCC utvikler kontorbyggene i tett dialog med Drammensbaserte Holtefjell Eiendom som eier næringstomten. Byggene kommer til å ha en sterk miljøprofil med blant annet BREEAM Very Good-standard, en høy gjenvinningsgrad og utslippsfri byggestrøm.

– Det er mange brikker som skal på plass og tett samarbeid er viktig. Vi har involvert oss tidlig med Holtefjell og utvikler bygget i tett dialog med dem. Vi ser bare fordeler ved slike tidlige samarbeidsprosjekter da vi får utnyttet hverandres kompetanser bedre enn ved tradisjonelle arbeidsmåter. Vi har også besluttet å flytte vårt lokale kontor til dette bygget, sier Thomas Trygsland Olsen, prosjektleder i NCC Building.

Tidlig på banen
Kjellstad Næringspark-prosjektet dukket opp på NCC-radaren høsten 2016. Selskapet kom tidlig i dialog med Holtefjell Eiendom og det ble inngått en avtale om utvikling av Kjellstad Næringspark.

– Tidlige samspillsentrepriser er en viktig del av var strategi fremover. Kjellstad Næringspark kommer til å gi oss muligheten til å ytterligere utvikle konkurransekraft på slike prosjekter fremover, avslutter Strøm.

Beskrivelse: Kontorbygg Byggetid: oktober 2017 – Q1 2019 Kunde: Holtefjell Eiendom v/Kjellstad Næringspark AS Entrepriseform: Totalentreprise/Samspill Størrelse: 14 000 kvadratmeter Bærekraft: BREEAM Very Good, utslippsfri byggestrøm, bærekraftig byggeplass

Om BREEAM

Siden 2009 har alle næringslokaler utviklet av NCC, blitt miljøsertifisert i henhold til BREEAM-systemet. BREEAM er det mest anerkjente miljøsertifiseringssystemet i Europa og fungerer som et verktøy for å måle og vurdere et byggs samlede miljøpåvirkning. Mer enn 425 000 bygg over hele verden er allerede sertifisert i henhold til dette systemet, og to millioner bygg er registrert for å bli sertifisert.

Mediekontakt:
Cato Werner Gustavson, kommunikasjonsrådgiver, NCC
t: 924 66 737 e: cato.werner.gustavson@ncc.no
 

Om NCC. Vår visjon er å fornye vår bransje og tilby de beste bærekraftige løsningene. NCC er ett Nordens ledende selskaper innen bygg og anlegg, infrastruktur og eiendomsutvikling med en årlig omsetning, eksludert Bonava, på SEK 53 milliarder og over 17.000 ansatte i 2016. Konsernet opererer i hele Norden, med den største delen av virksomheten i Sverige. Les mer om oss på NCC.no og følg oss på sosiale medier og på bransjebloggen Beyond Construction for tilgang til de ferskeste nyhetene. NCC er børsnotert på NASDAQ Stockholm.