NCC har startet byggingen av Manglerud bad

NCC Building startet i ukene før påske å bygge Manglerud bad og aktivitetshus på oppdrag for Undervisningsbygg KF. Den endelige godkjenningen om oppstart ble gitt av kommunestyret i Oslo 6. mai i år. Kontraktssummen er på ca MNOK 385.

-Vi har gledet oss til å sette i gang med byggingen av dette spennende badeanlegget, som i tillegg til å bestå av tre basseng også vil gi rom for en rekke andre fritidsaktiviteter. Sammen med byggherren og deres rådgivere har vi over en periode utviklet et prosjekt jeg er trygg på vil være til stor glede for byens innbyggere, sier direktør for NCC Building Norge, Roger Nygård.

NCCs kompetanseprofil og erfaring med badeanlegg var avgjørende for at Undervisningsbygg valgte å gå videre med NCC. NCC etablerte sin satsing på badeanlegg i 2005 og tilbyr et velprøvet konsept med løsninger, leverandører og underentreprenører, i tillegg til egne spesialiserte prosjektledere, fagspesialister og fagarbeidere.

-I planleggingsfasen har vi i fellesskap arbeidet med å finne de beste løsningene som vil ivareta kommunens ambisjoner, med fokus på kostnader, kostnadskontroll og kvalitet, sier Gunnar Ulvestad, leder for NCCs satsing på badeanlegg i Norge.

Manglerud bad utføres i en totalentreprise med samspill gjennom hele prosjektet. I hele byggeperioden vil det bli stilt strenge miljøkrav, blant annet blir byggeplassen utslippsfri og badeanlegget vil bli bygget etter passivhus-standard.

Badeanlegg blir på totalt 6.300 kvm, fordelt på tre etasjer. Hovedbassenget blir 25 meter, og i tillegg skal det bygges et stort familiebasseng på 60 kvm og et varmt opplærings- og behandlingsbasseng på 12,5 meter. I badeanlegget vil det bli etablert vannsklie, stup på 1, 3 og 5 meter, boblebad, badstue, garderobeanlegg inkludert to universelt utformet familiegarderober og kafé. Bygget vil også huse en ungdomsklubb og et aktivitetssenter med dansesal, black-box teater scene og musikkrom.

Prosjektet planlegges ferdigstilt i juni 2022 og ordreregistreres i forretningsområdet NCC Building Nordics i andre kvartal, 2020.

 

Kontakt:

Markus Stellander, distriktsleder i NCC Building Norge, tlf +47 975 96 293

Terje Stachnik Hansen, kommunikasjonssjef i NCC Norge, tlf +47 992 16 785.


Vår visjon er å fornye bransjen og tilby de beste bærekraftige løsningene. NCC er et av Nordens ledende selskaper innenfor bygg, infrastruktur og eiendomsutvikling, med en omsetning på 54 Mrd NOK i 2019 og nærmere 15 500 ansatte. NCC er notert på Nasdaq Stockholm.