NCC arrangerer byggeskole for barn

Som riksdekkende entreprenør tar NCC ansvar for å skape interesse og rekruttering til fremtidens bygg- og anleggsbransje. Fra 4.- 8. august gjennomføres Barnas Byggeskole for barn mellom 8-12 år.

NCC er blant de største entreprenørene i Norge og Norden, og ser et fremtidig stort behov for å øke rekrutteringen av interesserte, nysgjerrige og talentfulle fagarbeidere og ingeniører til fremtidens bygg- og infrastrukturprosjekter. Derfor gjennomfører NCC Barnas Byggeskole for niende år på rad. I år er det NCCs kontorer i Oslo og Asker som gjennomfører Barnas Byggeskole, med til sammen 70 barn.

- Vi kombinerer sommeraktiviteter og praktiske fag. Det vet vi barna sette pris på. Og tilbakemeldingene er at både jenter og gutter snekrer som aldri før i etterkant av byggeskolen, forteller prosjektleder for Barnas Byggeskole i Oslo, Trude Wetaas.

I år skal barna i Oslo bygge en tribune til Klemetsrud skole. De skal også bygge og overrekke to benker til Abildsø sykehjem. Hele uken er det kyndige snekkere som er med og bistår barna i byggingen. Barna skal også få tid til å leke og spille fotball.

På en av byggeskoledagene får barna muligheten til å lære om asfalt og være med på å asfaltere ved NCCs asfaltfabrikk og laboratorium i Drammen. Det vil blant annet være store asfaltkjøretøyer og hoppetusser tilstede under asfaltdagen.

Fredag er det avslutningsfest og overrekkelse av byggverket til årets samarbeidsskole.

- Vi ser at bransjen sårt trenger dyktige unge arbeidere, og mener at dette er et viktig tiltak for å starte rekrutteringen til både håndverkere og ingeniører. I tillegg ser vi at barna stiller spørsmål og er interesserte i fagområdet, noe som er svært inspirerende for oss, avslutter Wetaas.

www.ncc.no/byggeskole

Kontaktpersoner:
Prosjektleder Trude Wetaas tlf. 480 25 705, trude.wetaas@ncc.no
Kommunikasjonssjef Terje Stachnik Hansen,  tlf. 992 16 785, terje.s.hansen@ncc.no

NCC i Norge består av forretningsområdene NCC Construction, NCC Property Development, NCC Roads og NCC Bolig.