Chartrer fly for å få tunnelarbeiderne til Færøyene

Med chartret fly sender i dag NCC Norge 51 tunnelarbeidere fra Norge med kurs for Færøyene. -Et chartret fly ble en effektiv løsning for å få rask oppstart på tunnelprosjektene våre etter påske.

NCC jobber for tiden med to undersjøiske tunneler på Færøyene. Korona-situasjonen skaper noen utfordringer, særlig med tanke på bytte av skift.

Undersøkelser viste at det å frakte mannskapet til Færøyene tirsdag med rutefly ville bli så å si umulig på grunn av redusert rutetilbud til Færøyene.

- Dette er den enkleste og mest effektive måten for å få mannskapet over til Færøyene etter påskeferien, sier divisjonsdirektør i NCC Civil Engineering Norge, Per Jonsson.

Et chartret fly ble også benyttet når mannskapet reiste hjem på påskeferie onsdag før påske. Dette mannskapet sitter nå i karantene.

- Med tanke på å redusere smittespredning er dette også en god løsning. Ettersom kun våre ansatte er passasjerer unngår vi kontakt med andre som reiser til og fra øya. I tillegg jobber og bor vi adskilt fra øyas innbyggere, sier regionssjef for tunnel i NCC Civil Engineering, Aage Lien.

NCC vil i ukene fremover vurdere situasjonen løpende i forbindelse med transport av mannskap til tunnelprosjektene på Færøyene, for å finne de sikreste og mest effektive transportmetodene.

 

Bildetekst:

NCC sender i dag sitt tunnelmannskap med charteret fly til Færøyene. Bildet er fra da mannskap ble hentet fra Færøyene før påske. Foto: Alf Helge Tollefsen, NCC.
 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Prosjektleder for tunnelprosjektene på Færøyene, Alf Helge Tollefsen
t. +47 905 01 374 e. Alf.Helge.Tollefsen@ncc.no

Media manager NCC i Norge, Tor Heimdahl
t. 95 13 06 93 e. tor.heimdahl@ncc.no

Vår visjon er å fornye bransjen og tilby de beste bærekraftige løsningene. NCC er et av Nordens ledende selskaper innenfor bygg, infrastruktur og eiendomsutvikling, med en omsetning på 54 Mrd NOK i 2019 og nærmere 15 500 ansatte. NCC er notert på Nasdaq Stockholm.